Çarşaf Giyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

İlk olarak çarşaf giyen çok samimi Müslüman din kardeşlerimize şu soruyu soruyoruz; Niçin çarşaf giyiyorsunuz?

Çarşaf giyenlerin vereceği cevap hemen hemen aynıdır; “Vücut hatlarımızı belli etmemek için, dikkat çekmemek için, zararlı bakışlardan uzak olabilmek için.”

Resulullah Efendimiz, hanımı Safiyye ile giderlerken bir gurup sahabenin yanından geçerken Peygamberimiz sahabelere “bu benim hanımım Safiyye’dir” buyuruyor. Yani buradan Peygamber hanımının dışardan bakıldığı zaman tanınmayacak şekilde örtündüğünü anlıyoruz.

Örtünmenin ve tesettürün şekli budur. Çarşaf, tesettür zorunluluğunun bütün gereklerini yerine getiren bir örtüdür.

Ancak şu son günlerde çarşafın şekillerindeki değişiklikler dikkatimizi çekiyor ve bazı uyarılarda bulunmak ihtiyacı hissediyoruz.

Çarşafı ikiye bölenler, çok ince kumaş kullananlar, yüzünü açanlar, renkli ve desenli çarşaf giyenler vs…

NEDEN?

Çarşafı bu şekilde kullananların kendilerine göre bahaneleri var.

Birincisi; bu kişiler çarşaf giymek istiyor ancak normal çarşafın kendi ortamlarına uygun olmadığını düşünerek ortadan ikiye bölüyor, renkli veya desenli giyiyor. Güya ortama yabancı olmuyor ama çarşafı da çıkarmamış oluyor.

İkincisi; İnsanların itici bakışlarından rahatsız oluyor ve kendini topluma kabul ettirmek için böyle yapıyor. Hâlbuki renkli ve desenli bir çarşaf daha tuhaf karşılanıyor.

Üçüncüsü; Kendi ortamında giyilen bu kıyafeti giymek istemediği halde ortama ayak uydurmak için giyiyor. Böyle yaparak kendine göre aşırıya kaçmamış oluyor.

Dördüncüsü ise çarşafın aslını bilmediği için bu şekilde giyinenlerdir.

Çarşaf giyen din kardeşlerimiz, siz Efendi Hazretlerimizin tabiri ile “Türkiye’nin yıkılmaz kalelerisiniz” Efendi Hazretlerimiz: “Türkiye’ye bir şey olmuyorsa sizin çarşafınız sebeptir buna!” buyuruyor.

Bakın, yaptığınız iş çok büyük. Dinimizin ve kültürümüzün en önemli mirası çarşafı muhafaza ediyorsunuz. Ancak, çarşafı kesmekle bu mirası ikiye bölüyorsunuz.

Yüzünüzü açmanız, renkli veya desenli giymeniz, ince kumaş kullanmanız da tesettür ibadetini yerine getirememe gibi bir tehlikeye yol açıyor. Çükü ince kumaş vücut hatlarını belli ederken, renkli ve desenli kumaş da dikkat çekiyor.

Özellikle okuyan talebe kardeşlerimizin de bu gaflete düştüğünü görüyoruz. Onların, taşıdıkları sorumluluk nedeni ile bu konuda daha hassas olmaları gerekiyor.

Bu kardeşlerimize diyoruz ki: Gelin! Aslınıza dönün! Nefsinizin oyunlarına aldanmayın. Dünya hayatı renklidir, albenisi çoktur ama aslında üstü şekerle kaplı bir zehirdir. Aldanmayın! Şeytanın fısıltılarına kulak vermeyin. Çarşafı olması gereken şekliyle giyin, muahfaza edin ki, Allah’da sizi muhafaza etsin inşallah…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ