Skandal “Kuran Meali Yarışması”

Abdülaziz Bayındır ve ekibinin başında olduğu…

Alanya, Antalya, Batman, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir Sakarya, Tokat ve daha bir çok ilde KURANI ANLAMA PLATFORMU tarafından yapılan Kuran’ı Kerim Meal yarışmasının tam bir skandal ve fırsatçılık olduğu ortaya çıktı.
18 ilde yapılan yarışmanın il birincileri daha sonra İstanbulda yapılacak final yarışması ile bilgilerini ve hünerlerini ortaya koyacaklar.
Dağıtılan broşürlerde yarışmanın önemi şu şekilde anlatılıyor:
Lafzı muhkem, yalnız anlaşılan Kuranın
Çünkü kaydında değil hiçbirimiz mananın
Ya açar Nazm-ı Celilin, bakarız yaprağına
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına
İnmemiştir hele Kuran bunu hakkıyla bilin
Ne mezarlıkta okunmak, nede fal bakmak için…

Aynı broşürde yarışmanın amacı şu şekilde ifade ediliyor:
-Anlayarak okumaya teşvik etmek
-Bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak
-Öğretilerini eremli bir yaşama dönüştürmek…

Buraya kadar herşey çok güzel.Yarışmanın çok yüce bir amaca hizmet ettiği zannediliyor.Amaç belli;Kuran’ın manasının anlaşılması.Ancak yarışmaya katılım için öne sürülen şart bütün bu güzelliklerin kaybolmasına neden oluyor ve Allah rızasını baltalıyor.Skandalda işte tam bu noktada ortaya çıkıyor.

Yarışmaya katılacak her bireyden katılım ücreti olarak Süleymaniye Vakfı’nın posta çekine 7 TL yatırmaları isteniyor.

15 yaş üzeri olmak kaydıyla cinsiyet ve tahsil durumuna bakılmaksızın, yurt içi ve dışından girilebilen yarışma 15.000 kişilik kontenjanla sınırlı tutuluyor.Katılımın yüksek olduğu yarışmada herkes 7 tl ücet yatırıyor ancak ilk 100’e girenlerden başkası ödül alamıyor.Yarışma bu hali ile islamın yasaklamış olduğu oyun türlerini ve kumar çeşitlerini andırıyor.

KURAN İLE KAZANÇ
Dinimiz kumar için ”Maddi olarak kazanan ve kaybedenlerin olduğu (yani bir taraf kazanıyor ve bir taraf kaybediyorsa) her oyun kumardır.” diyor.

İddaa adındaki dünya çapında muteber spor kumarı da aynı şekilde işlemektedir.Seçilen takımların kazanması veya kaybetmesi karşılığında eğer kazanmışsanız yatırdığınız para katlanarak size geri döner.
Loto’da aynı şekilde işaretlediğiniz rakamların çıkması halinde size milyarlar kazandırabilir.

Tüm bu kumarların ortak yanı; para ile katılmak, kazanma şansının olduğu kadar kaybetme riskininde olması ve herkesin kazanamamasıdır.

Kuran yarışmasına katılan 15.000 kişiden hepsinin kazanamayacağı muhakkaktır.Kazansa bile ilk yüz değerlendirmesi yapılacak ve 100 kişi haricinde hediye alan olmayacaktır.

Anadolu Gençlik Derneği’de ”En sevgiliye mektub” gibi bazı yarışmalar yapıyor ancak bunun karşılığında hiçbir madii talpte bulunmuyor…

KAZANÇ NE KADAR
Kontenjanın dolması halinde kasaya giren para 105.000 TL Eski para ile 105 milyar oluyor.Dağıtılan hediyelerin (üzerine kat kat koyuyoruz ve sınırları zorlayarak) 30 milyar olduğunu varsayıyoruz.Geriye kalıyor 75 milyar.

Evet yarışmanın karı tam tamına 75 milyar….

Peki bu para ne oluyor ve nereye gidiyor….

Eğer bu yarışma Allah rızası için yapılıyorsa niçin kayıt ücreti talep ediliyor?
Dağıtılan hediyelerden artan en az 75-80 milyar nereye gidiyor?

Müslümanlar bu skandala bir son verilmesini ve yarışma ücretinin kaldırılmasını yetkililerden bekliyor.

Sitemiz bu yanlışın düzeltilmesi için iddialara karşı verilecek her türlü izah ve yoruma açıktır.Sorumluların yanlışı düzeltme adına bize yapacağı her türlü açıklamayı sitemizden yayınlamayada hazırız.

PAYLAŞ