ŞERİAT HÜKÜMLERİ HERKES İÇİN EŞİTTİR

 

  Şeriat kuralları herkes için aynıdır. Şeriatın yaşandığı bir beldede kimsenin dokunulmazlığı olamaz. Milletin vekili de olsa, Cumhurun reisi de olsa adalet onun için işler. Varsa bir suçu, cezası verilir. Peygamberimiz bu konuda bize büyük bir ders veriyor.

   Hazreti Aişe radıyallahu anha anlatıyor:

   Mahzun kabilesine mensup bir kadın hırsızlık yapmış ve bu kadının durumu Kureyş’lileri güç durumda bırakmıştı. Aralarında “bu kadın için Peygamber aleyhisselâm nezdinde kim şefaatçi olacak” diye konuştular.

Bir kısmı dedi ki:

– Allah’ın Resulünün sevgilisi Usame radıyallahu anh’ten başka kim buna cesaret gösterebilir?

   Durumu Üsame radıyallahu anh’e bildirdiler. O da Peygamber aleyhisselâma müracaat etti. Resulüllah aleyhisselâm Üsame radıyallahu anh’e:

– Allah’ın tesbit ettiği cezalardan biri hakkında şefaatçi olmaya nasıl teşebbüs edersin? dedi ve sonra kalkıp şöyle buyurdu:

– Ey insanlar! Sizden evvelkilerin niçin helak olduklarını bilir misiniz? Onların arasında soylulardan biri hırsızlık yaptığı zaman, onu serbest bırakır, ceza vermezlerdi. Halkın zayıf tabakasından bir kimse hırsızlık yaptığı zaman da, hemen cezayı tatbik ederlerdi. Allah’a yemin ederim ki, Muhammed’in kızı Fâtıma hırsızlık etse, onun da elini keserdim.

Sonra o Kureyşli kadının getirilmesini emretti ve kadının eli kesildi


(Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Neseî)

PAYLAŞ