TÜRKİYE’DE FİTNE NEDİR – FİTNENİN SEBEBİ NEDİR

Allah’u Teala (Celle Celaluhu): “Fitne öldürmekten daha eşettir” buyuruyor. Peygamberimiz ise “Fitne uykudadır, uyandırana lanet olsun” buyurmaktadır.

   Allah ve resulü İslam aleminde fitne çıkaranlardan, fitnecilerden razı değildir…

   Peki, fitneci kimdir?

EHLİ SÜNNETİ BÖLMEK İÇİN FİTNE
   Fitne meselesini iyi anlarsak fitnecilerin de kim olduğunu iyi anlarız.

   Mesela, Müslümanları bölmek maksadıyla aralarına ihtilaf meselesi sokmak, Kur’an’ı kerim’i yeniden yorumlamaya çalışmak, Peygamberimizin hadisi şeriflerini kabul etmemek, İslamı yeniden yorumlama gibi meseleleri ortaya atmak, hıristiyan ve yahudilerle işbirliği yapmak, onları istediği doğrultuda hareket etmek bu konuda verilebilecek misallerdendir.

   İngiliz Casusun kurduğu “vehhabilik” bariz bir örnektir. İslamı en ince ayrıntısına kadar öğrenmiş olan casus, avucuna aldığı saf bir müslümanı nasıl kandırdı? Ona nasıl telkinlerle ayetleri yorumlattı? İşte örnek..
   Araplar silah zoruyla bu mezhebe itildi. Bakın o günden beri Ehli Sünnet müslümanları ile ihtilaf içersindeler.

   Şia mezhebine bakın. Sahabelere akıl almaz küfürler ve ithamlarla Ehli Sünnetten ayrıldılar. Ve Amerika’nın da desteği ile Irak’ta Sunnilere karşı kullanılıyorlar.

   Görüyor musunuz? Fitne nerelerden çıkıyor…

 TÜRKİYE’DE FİTNEYİ KİM ÇIKARIYOR
   Türkiye’de de Müslümanları birbirine düşürmek için de bir fitne çıkardılar. Fitnenin adını da: “Dinler arası diyalog” koydular.

   Çok iyi niyetlerle söylüyoruz. Bizim nurcu kardeşlerimiz ile hiçbir ama hiçbir sorunumuz yoktur. Kendileri ile sosyal yaşamda birlik ve beraberlik içerisindeyiz. İnsanların elinden tutmak için gayret gösteren kardeşlerimizdir onlar. Şucu bucu da demeyiz. Biriz ve beraberiz.

   Ama soruyoruz? Neden Müslüman cemaatlerle birlikte oturup konuşmak varken papazlar ve hahamlarla oturulup kalkılıyor? İslami Cemaat liderlerinin elini sıkmayanlar neden papazların elini sıkıyor? Neden “Hıristiyan ve yahudilerde cennete girebilir” diye yanlış fetvalar veriliyor. Neden “çift dinlilik” gibi zırvalar ortaya atılıyor.

   Bunlar fitne sebebi değil mi? Aramızda ki ihtilaf meselesi bu değil mi?

   Biz bunun anlamıyoruz kardeşlerim. Birlik ve beraberlikten söz edeceksek papazın, hahamın aramızda ne işi var.

   Sizler bunu sorgulamıyor musunuz?

   Peki, şimdi verilen bu yanlış fetvaları ve düşünceleri düzeltseler, tövbe etseler, el birliği ile Müslümanların selameti için çalışsak güzel olmaz mı?

   Biz bunu herkesten çok istiyoruz ve buradan da çağrımızı yapıyoruz. Bu yazıyı okuyan ve başkalarına ulaştıran kardeşlerimiz de şahittir. Bizler bu fitnenin yok olmasını, din kardeşliğimizin zedelenmemesini istiyoruz.

   Artık bu hataya devam edenler, yanlış yoldan dönmeyenler, bu çağrıya kulak vermeyenler çıkarılan fitnenin vebalini de omuzlarında taşıyacaklarını unutmasınlar. Bundan sonra “dinler arası diyalog” ve “Ilımlı İslam” adına yapılan her çalışmanın, fitneyi daha da körükleyeceğini unutmasınlar.

   Sonuç olarak, fitnenin sebebi “yanlışları eleştiren bizler” değil, bütün müslümanları ilgilendiren bu yanlışı yapanlardır. Bir an önce kendilerine gelmelerini ve dış mihrakların boyunduruğundan kurtulmalarını arzuluyoruz.

www.ismailaga.info

PAYLAŞ