Yaşar Nuri Öztürk şov yapıyor – Kader iddiasına reddiye

Chp eski millet vekili Yaşar Nuri Öztürk bıraktığı yerden devam ediyor. Din tahrifatında ön sıraları kimseye kaptırmayan Öztürk çıktığı televizyon programında din adına ne varsa ezip geçiyor.
   Show Tv’de, kendini kahkaha atarak meşhur eden Saba Tümer adında bir kadının programına katılan Yaşar Nuri bu sefer kader hakkında hezeyanlarda bulundu.

   Yaşar Nuri, Allah’ın geleceğimizi bilmesini hava tahmini yapan meteoroloji ye benzetti ve şöyle bir misal verdi: “Bu satranç oynayan iki kişiye bakarak sonucu söylemek gibi bir şey, İlmi büyük olan Allah bizim ne yapacağımızı önceden biliyor”

YAŞAR NURİ MEALİ
   Mesela Ayetel Kürsi’de geçen: “Ya’lemu ma beyne eydihim ve ma alfehüm” ayetine müfessirler ve meal yazanlar “(Allah’u Teala) geçmişi ve geleceği bilir” manası verirken Yaşar Nuri Öztürk: “O, insanların önden gönderdiklerini de bilir, arkada bıraktıklarını da!” manası vermiş.

ALLAH’U TEALA’NIN İLMİ EZELİDİR
   “Ne yerde, ne de gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinden uzak (ve gizli) kalmaz” (Yûnus 10/61) Ayetinden anladığımız üzere Allah’u Teala’nın ilmi hiçbir yaratılmışın ilmi, bilgisi ile kıyaslanamaz.

   Satrançta hiç beklenmedik hamlelerin yapılması, sonucun görünenden çok daha farklı olmasına sebep olabilir. Bir şeyin sonunu doğru tahmin edenin, yanlış tahmin etme ihtimalide vardır. Dolayısıyla bütün bu temsil ve iddiaları Allah (Celle Celaluhu) hakkında kullanmak batıldır.

   Kamer Suresi 49. Ayette şöyle buyruluyor: “Bir her şeyi; şüphesiz ki Biz onu bir kaderle yarattık.” Bu ayetin tefsirinde şöyle buyruluyor: “daha meydana gelmeden önce Levh-i Mahfüz’da yaılmıştır”

   Allah’u Teala ilmi ezelisi ile insandan, bitine, piresine mikrobuna kadar yaratacaklarını ve ne yapacaklarını bilmiştir ve yazmıştır. İşte bu kaderdir. Bizler ise Rabbimiz yazdığı için yapmış olmayız. Rabbimiz bizim yapacağımızı bildiği için yazmıştır.

BİZİ İLGİLENDİREN NEDİR?
   Biz insanoğlu yaptığımız kötü filleri başkasının üzerine yıkıp vicdanen rahatlayacağımızı düşünürüz. Mesela mahkemelerde aynı suçtan içeri giren iki can dostu birbirini suçlayıp bir anda can düşmanı oluverirler. Bu, insanoğlunun yapısında vardır.
   Kader konusunun bizi ilgilendiren kısmı imtihan meselesidir. Allah’u Teala “Sizi bir şey ile imtihan edeceğim” buyurmuştur. Biz bu imtihanı kazanmanın derdi, gayreti içinde olmalıyız.

   Kader konusunu çok ayrıntılı bir şekilde inşallah başka bir yazımızda ele alacağız.

YAŞAR NURİ ŞOV YAPIYOR
   Yaşar Nuri Öztürk Chp’den milletvekili olana kadar Ayşe Özgün’ün programında kokonalara vaaz verip, namazın üç vakit olduğundan tutun da, cumanın evde kılınmasına, caminin ve tesbihin gereksizliğine kadar tahrif peşindeydi. Sonra milletin vekili olunca ekranlardan uzaklaştı. Derken şu sıralar parasal sorunlar yaşıyor olsa gerek aynı zırvaları tekrar etmeye başladı. Ama bu sefer şov yaparak.

SUNUCUYA BAĞIRIP ÇAĞIRIYOR!

   Sunucuyu sözde fırçalayan Yaşar Nuri’ye büyük hoca(!) olduğu için sunucu sesini çıkartamıyor.!!!

   Başka programlarda sunucuyla ters düşen konuk canlı yayından hemen alınıyor veya ekran karartılıyorsa sunucuya atılan fırçaya neden müdahale edilmiyor?. Demek ki bir oyun var! Bir senaryo gereği o fırçalıyor, sunucuda da gevrek gevrek sırıtıp geçiştiriyor. Yani sanki birisi “sen sert tavır ortaya koyacak ve fırçalayacaksın, sen de susup yutacaksın” demiş gibi bir hal var ortada.

ALLAH ŞERLERİNDEN KORUSUN
   Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi icat edip ecdadımıza küfredenlerin yeni bir oyunudur bu. Allah’u Teala ümmeti Muhammedi şerlerinden muhafaza eylesin. Amin..

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ