DEVE HÖRGÜCÜ (TOPUZ) ÇEŞİTLERİ

   Bazı kardeşlerimiz, peygamberimizin:

   “Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim.  (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir)

   Hadis-i Şerifinin neyi ifade ettiğini, deve hörgücünün nasıl bir şey olduğunu soruyorlar. Biz de onlara böyle bir resim hazıladık.

    İnşallah çok açıklayıcı olmuştur. Resimde de gördüğünüz gibi deve hörgücü aslında bildiğiniz topuzdur. Saçın toplanması veya saçın üstüne birşey koyarak oluşturulan topuzu, Peygamberimiz yasaklamıştır. Çarşaflı kardeşlerimizden bile bu tarz baş stili yapanlar vardır. Kapalı kardeşlerimize yalvarıyoruz, Allah rızası için bırakın bu işleri. Tesettür tarz değil, farzdır. Şu tesettürü emredildiği gibi icra edin…

PAYLAŞ