SÜLEYMANİYE VAKFI ABDÜLAZİZ BAYINDIRIN SAHUR FİTNESİ

   Ramazan’da millletin zihinlerini bulandırmak için Porf etiketli hocaların ıkacağını size daha önce söylemiştik. Buradan okuyabilirsiniz İşte onlardan birisi de Süleymaniye Vakfı ekibinin başkanı abdülaziz Bayındır. Son yıllardır Her sene aynı nakarat ile milletin zihnini karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Mezhepsiz oldukları için kendi mezheplerini dayatmak istiyorlar.

  İşte onlara Hocalarımızdan cevaplar..

   Sabah namazının vakti, ikinci fecir (şafak)ın doğmasından güneşin doğmasına kadar olan müddettir. İkinci fecir, sabaha karşı doğu ufkundan yayılmaya başlayan beyaz bir nurdan, aydınlıktan ibarettir. Bununla sabah vakti gerçekten girmiş olur. Bu sebeple buna “Fecr-i sadık” denir. Karşıtı birinci fecirdir ki, gökte iki tarafı karanlık, uzunca bir hat şeklinde beliren bir beyazlıktan ibaret olup az sonra kaybolur, kendisini bir karanlık takip eder, bundan sonra ikinci fecir meydana gelir. Bu birinci fecre, sabahın gerçekten girmesini göstermediği ve yalancı bir aydınlık olduğu için “Fecr-i kâzib” adı verilmiştir. Bu fecir, gece hükmündedir. Bu sebeple bununla ne yatsı vakti çıkmış, ne de sabah vakti girmiş olur. Hattâ bu esnada yiyip içmek de oruç tutacak kimseye haram olmaz.

   Memleketimizde Hanefi mezhebinin görüşü esas alınarak namaz vakitleri düzenlenmiştir. Bu şekilde görüşleri dillendirmek kişilerin akıllarını karıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. (Mehmet Talu Hoca)

CÜBBELİ HOCA’NIN CEVABI
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ltxdfzet9H8]

Not: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DA GENİŞ KAPSAMLI BİR AÇIKLAMA YAPARAK ABDÜLAZİZ BAYINDIR VE AVANİSİNİ YALANLAMIŞ, BU KONUDA ÇOK TİTİZ OLUNDUĞUNUN ALTINI ÇİZMİŞ VE MİLLETİN GÖNÜL HUZURU İLE RAMAZAN GEÇİRMESİNİ, BU FİTNECİLERE ALDANMAMASINI İSTEMİŞTİR.

PAYLAŞ