ZENGİN OLMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

   Yazacağımız bu tavsiyeler illaki zengin olmak için değil, maddi sıkıntılardan kurtulmak için de uygulanır.

    Bu zikri Mahmud Efendi Hazretlerimiz de bizlere çok tavsiye eder, kendisi de sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra çekerler.
  Bu dua çok tavsiye edilen dualar arasındadır. Cumanın ardından ve kılacağı her farzın arkasından en az üç, ortası beş, yedi, on bir kere okunabilir.

   Bakınız yazışmalı bir köle Hazreti Ali (Radıyallahu anh)ın yanına gelerek ağası ile anlaşmış olduğu parayı ödemekten aciz kaldığını arz ettiğinde, Hazreti Ali (Radıyallahu anh) ona:
   “Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in bana öğrettiği bir takım kelimleri sana öğreteyim mi k? Üzerinde Uhud dağı kadar borç olsa da, elbette bu kelimeler sayesinde, Allah’u Teala onları sana ödettirir.” Buyurmuş ve yukarıdaki ikinci duayı ona öğretmiştir. (Tirmizi, Deavat: 11; İthaf: 3/271)

VAKIA SURESİ
   Vakıa Suresi de zenginlik suresi olarak bilinir..

   İbnu Mes’ûd (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle söyledi: “Kim her gece Vâkıa suresini  okursa ona fakirlik gelmez.”
   “Her kim, Vâkia suresini her gece bir defa okumayı âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez”

   “Vakıa suresi zenginlik suresidir Onu okuyunuz ve kadınlarınıza ve çocuklarınıza öğretiniz”

   Abdullah b Mesûd’u, ölüm hastalığında ziyaret eden Hazreti Osman (Radıyallahu Anh): “Sana bir bağışta bulunulmasını emredeyim mi?” dedi Abdullah, buna ihtiyacı olmadığını söyledi Hazreti Osman; “Senden sonra kızlarına kalır” dedi O zaman Abdullah onu su cevabi verdi: “Sen kızlarımdan korkma Ben onlara Vâkia suresini okumalarını emrettim” Ben, Peygamber (sas)’in söyle dediğini işitmiştim:

   “Her kim her gece Vâkia sûresini okursa, ona fakirlik dokunmaz”
(Ibn Kesir, Tefsiru’l-Kur’ani’l-Azim, Beyrut 1969, IV, 282)

   Vakıa suresini akşam ile yatsı arasında veya sabah namazından önce okunmasını tavsiye etmişlerdir…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ