GALATASARAY’DA MÜSLÜMAN FUTBOLCUYA ORUÇ YASAĞI

   Çıkan haberlere göre Galatasaray adında bir futbol takımının Fatih Terim adında teknik direktörü varmış. Bu zat, takımda bulunan Nordin Amrabat adındaki Fas’tan gelen Müslüman bir oyuncunun Oruç tutmasını engellemiş. Birde açıklama yapmışlar. Şöyle diyorlar: “Günde iki kez idman var. Bilimsel olarak da bu iş zor. Su kayıbı oluyor. Hocamız Amrabat ile konuştu. O da çok profesyonel bir oyuncu. Anlayışla karşıladı, artık oruç tutmayacak”

   Profesyonel oyuncu deyip kolaylık gösterceklerine “sen yeterki orucunu tut”  deyip genişlik sağlayacaklarına oruç tutmamasını istiyorlar.

   Değerli Müslümanlar!  “idman” veya herhangi bir iş oruç tutmamak için bahane olamaz. Kişi tutmadığı oruçtan mesul olur. Ahirette idman veya spor bahane olamayacağı gibi suçu Fatih Terim’e de yüklemek mümkün olmayacak. O, oruç tutturmadığı ve kolaylık sağlamadığı için, diğeri de orucunu tutmadığı için sorumlu olacak.

   Böyle meselelerin vebali çok büyüktür. Emrinizde olan bir kişinin farzı yerine getirmesine engel olmak kadar büyük bir zulüm yoktur. Altından kalkılamayacak bir günahtır.

   İşin en acı tarafı ise bu kişinin kendi ülkesinde tuttuğu orucu Türkiye gibi İslam aleminde önemli bir konuma sahip, yüz yıllarca İslama hizmet etmiş bir ülkede tutamıyor olmasıdır…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ
Etiketler