Ruhul Furkan Tefsiri Nedir? Nasıl Yazılır?

   Ruhul Furkan Tefsiri, hicri 1407 senesi şaban ayının Beraat gecesinde Ravza-i Mutahhara’da bulunduğumuz sırada Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem tarafından vaki olan manevi işaretle başlanan bir tefsirdir.

   Tefsir, Mahmud Efendi Hazretlerimizin denetiminde, başta Cübbeli Ahmet Hoca olmak üzere görevli Hocaefendilerin oluşturduğu güçlü bir ekip tarafından hazırlanmaktadır. Hazırlanan bölüm, Efendi Hazretlerimizin de kontrolünden geçerek basıma verilir.

   Tefsir odası hiçbir kütüphanede bulunmayan eserleri barındırmaktadır. Odada Ehli Sünnet alimlerine ait Hadis, tefsir, fıkıh, tasavvuf alanındaki belki adını bile bilmediğiniz kitaplar, ismini telaffuz dahi edemeyeceğiniz şerhler kaynak eser olarak mevcuttur.

    Odanın dört bir köşesi baştan sona, yerden tavana kadar kitap ile doludur. Efendi Hazretlerimizin kendisine ait kitapların da bulunduğu bir bölüm mevcuttur. Ortada bulunan ve odanın büyük bir bölümünü kaplayan özel yapılmış rahle tipi yüksek masa, çalışmalarda büyük kolaylık sağlar. Şöyle ki, iki katlı olan masanın üst kısmı karşılıklı iki tarafı da rahle gibi eğiktir. / Sırası gelen ayet için Ehli Sünnet alimlerine ait tefsirler bu uzun rahleye dizilir. Aşağı kısımda ise hadis kitapları ve şerhler açılır. İhtiyaç duyulduğunda fıkıh kitapları da açılır. Açılmış bulunan tefsir ve diğer kitaplar ince işçilik, büyük titizlikle gözden geçirilir.

   Ruhu’l Furkan’ı okuyanların bildiği üzere önce kelime kelime mana verilir. Sonra tefisrli meal verilerek izahata geçilir. Ayetin iniş sebebi ve ayette bulunan kelimelerden ne kastedildiği sırasıyla izah edilir. İzahatta Sahabeden tefsir âlimlerinin ve Ehli Sünnet ulemanın yazdığı tefsirlerinden alıntılanan görüşlerine yer verilir. Ehli Sünnet çerçevesinde ayetlerin ne manaya gelebileceği, en sahih görüş, işari manalar, ayeti açan ayetler, hadisler ver ise fıkhi meseleler sıralanır. Bir ayetin tefsirinde öyle ilimler barındırır ki, arasanız başka hiçbir yerde bulamazsınız. Bir ayet hakkında ne bulmak istiyorsanız onu da bulursunuz.

   Bu sebeple daha 17. ciltte Tevbe Suresi işleniyor. Düşünün bunun Yusuf Suresi var, Kehf Suresi var, Yasin Suresi var… vs… vs…

    Anlayacağınız çok büyük bir emek sarfedilmektedir ve çok büyük bir eser ortaya çıkmaktadır.

DİZİ FİLM İZLEYECEĞİNE RUHU’L FURKAN OKU

   Tefsir, içinde ayetler ile alakalı öyle kıssalar var ki, okuyan insan kendisini olayın içerisinde buluyor, devamını okumak ve bitirmek için elinden bırakası da gelmiyor.

   Bir sayfayı dikkatlice, düşüne düşüne okumak 2 dakikanızı alır. 2 dakika, gün içerisinde zayi ettiğimiz vakitlere kıyas ile hiçbirşey ifade etmez. 5 sayfa 10 dakika yapar.

    Bir insan günde 5 sayfa okusa bir yıl içinde öyle bir birikime sahip olur ki, hoca zannettiklerinin aslında hiç birşey bilmediğini anlar. Ve bir çok konuda tartışacak seviyeye gelir.

ÜNİVERSİTELERDE OKUTULACAK!

   Allah (Celle Celaluhu) bizlere de görmeyi nasip eylesin, bu tefsirin ileride İlahiyat’ta, üniversitelerde ders olarak okutulduğunu göreceğiz. Biz göremesek de bizden sonra gelenler görecektir. Allah’ın izniyle bu tefsir İslam aleminin Ehli Sünnet güneşi olacak. Batıla reddiye, Hakka ışık olacak. Böyle müjdeler var Elhamdülillah.

   Allahu Teala kıymetini bilmeyi nasip eylesin. Alalım, okuyalım, okutalım, hediye edelim. Her evde bulunması gereken bir eser. Özellikle İmam Hatip ve İlahiyat, Kur’an ve Arapça ilimleri ile meşgul olanlara tavsiye edelim.

   Tefsiri Ahıska Yayınlarından internet üzerinden de temin edebiliyorsunuz. Böyle ulaşım kolaylıkları da var Elhamdülillah.

www.ihvanlar.net

İŞTE KISA BİR AYET VE İZAHAT ÖRNEĞİ:

PAYLAŞ