LALEGÜL DERGİSİ

DERGİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

   Lalegül Dergisi çıktığı ayın başından itibaren yoğun ilgi görüyor. Öyle ki bazen telefonla ulaşmak bile imkansız hale geliyor. Dergi ve abonelik hakkında 444 34 68 den bilgi alınabiliyor…

——–

   Öncelikle Lalegül Dergisinin cemaatimize ve bütün İslam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

   Uzun bir ayrılıktan sonra aramıza dönen Cübbeli Ahmet Hocamız arka planda büyük bir toparlanmaya girişmiş ve dağınık durumda olan hizmeti belli bir merkezde toplamaya karar vermiştir. Maziden alınan derslerle işi ehline vermeye özen gösteren Cübbeli Hocamız ve ekibi Lalegül Dergisini’de çıkartarak hizmete sokmuştur…

DERGİNİN İÇERİĞİ

   Derginin içeriğinde göze çarpan bir değişiklik yok. Hocalarımız ilim, tarih, din, ahlak alanında yazılarına devam etmekte, dualar kısmı da aynı canlılığını korumaktadır. Dikkatimizi çeken husus Ali Eren Hocamızın dergide olmayışıdır. Diyalogculara ve batıl görüşlere bulunduğu konum itibariyle vakıf olan, deşifreleri ve reddiyeleri ile okurlarını heyecanlandıran Ali Eren Hocamızı da dergide görmek istiyoruz.

   Ayrıca dergi kitap niteliğinde bir ilim dergisi. Biz bu dergiden çocukların, gençlerin ve ilim ile iştigal etmeyen avam tabakanın da kendilerinden bir şeyler bulup istifade etmesini isteriz. Yani 10-12 yaşındaki bir çocuk kendisi için hazırlanan, içinde eğitici hikâye ve bilmecelerin olduğu bir sayfa bulabilecek, her ay o sayfayı okumak için bekleyebilecek. Aynı şekilde halkın zihnini en çok meşgul eden fıkhî sualler, güncel meseleler de bu dergide yerini almalı. Bunların yanında Allah dostlarının kabirleri ile birlikte meşhur hikayeleri eklenmeli.

   Kısacası dergiyi her tabakadan insan eline alabilmeli, dergiyi eline alan kişi de aylık olarak ilim, kültür, bilim, fıkıh, tarih gibi gıdaları temin etmiş olmalıdır.

   Evet bu gün internetten her şeye ulaşmak mümkün ama her dergiyi alanın evinde de internet bulunmuyor. Özellikle cemaatimizden çok ihlâslı aileler evlerinde televizyon bulundurmadığı gibi internet de çektirmiyorlar. En iyisini yapıyorlar… İşte bu sebeple Lalegül Dergisi tam teşekküllü olmalıdır.

   Allahu Teala, samimi niyetlerle çıkılan bu yolda mahcup etmesin…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ