Kiliselerin parasını Devlet ödesin, Kuran Kursu ve Camiler dilencilik yapsın!

   Avrupa ve Amerika’nın desteklediği kiliselerin aydınlatma parasının da Diyanet tarafından ödendiğinin ortaya çıkması özellikle Cami İmamlarının ve Kuran Kursu hocalarının tepkisine yol açtı.

 

   Hepinizin de her cuma şahit olduğu gibi Caminin ve Kuran Kursunun ihtiyaçları için sergiler açılıyor, İmamlar dilenci durumuna düşüyor. İstenen şey her ne kadar Allah için olsa da her cuma aynı şeyleri tekrar etme mecburiyeti imamların da canını sıkıyor. Bir de gelen resmi yazıya rağmen sergi açmayan İmamlar hakkında Müftülük tarafından inceleme başlatılması işin en uç noktası. Köylerde bile sergi açmak zorunda kalan imamlar, para toplanmayacağı için iki şahitle imza atarak müftülüğe sunuyor.

   Kur’an Kursu yöneticileri için durum daha vahim. Dükkan dükkan gezip ihtiyaçlardan dolayı makbuz karşılığı yardım toplayan bile var.

   Doğuda “incil arası para dağıtan” kiliselerin elektriği Diyanet tarafından ödenirken, Cami ve Kuran Kursu hocalarımız maddi kaynak bulmanın derdine düşüyor…

   Bir de kilisenin borcunun hangi kaynaktan karşılandığı merak konusudur. Acaba “Kur’an Kursuna ve camilere yardım” denilerek Müftülüklerde toplanılan paralardan mı karşılanıyor sorusu halkın zihnini bulandırmış durumda.

BÜYÜK İHANET!

   Eğer bu iddia doğruysa başlı başına büyük bir hainliktir. Müslümanları kendi elleriyle, kendi mallarıyla, kendi sadakalarıyla zehirlemektir. Allah için verilen paraların şeytan için kullanılmasıdır.

   Diyelim ki kilisenin elektriği Diyanet değil de devlet tarafından karşılanıyor. O halde ne için “Diyanetin” ödemesi isteniyor. Kilisenin parası neden diyanet tarafından ödeniyor?

   Diyanet, Hak dine mensup olan Müslümanların meseleleri ile ilgilenmekle vazifelidir. Cami, Kuran Kursu ve İslami hizmetlere bakmakla yükümlüdür. Ne oluyor da kilisenin elektriğini ödemek için aracı yapılıyor? Diyaloğun yeni bir oyunu mu bu da?

   Bırakın, dünyanın ağa babası Amerika, Avrupa ve dünyanın kan emici vampiri İsrail ödesin bize ne oluyor? Öyle ya dolar da, euro da onların elinde. Onlar istemiyor muydu kiliselerin ihya edilmesini? Ettik! Hemde yine devlet bütçesinden…

   O halde neden camilerin ve Kuran Kurslarının ihtiyaçlarını Müslüman halk karşılıyor da kilisenin ihtiyaçlarını devletimiz karşılıyor?

   “Elektriğimizi ödeyemiyoruz” diyen kiliseler fakirleri bulup incil arası dolar vermeyi biliyorlar pek ala! Diyanetin ve evletin bunları düşünerek bu uygulamaya son vermesini istiyoruz…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ