Ali Şeriati Allah’ı Janus putuna benzetiyor

   Kaderi inkar eden Mustafa İslamoğlu’nun büyük üstadı Ali Şeriati her türlü noksanlıktan beri olan Allah TEala’yı roma putu JANUS’a benzetiyor :

   “Allah gerçek bir “Janus” (78). İki çehreli Allah! Yahova çehresi, Teus çehresi, iki seçkin ve çelişik sıfatı! “Kahhar” ve “Rahman”. Yahova gibi “müntegem” (intikamcı), “müstebit”, cebbar, mütekebbir ve “şedidül-ikab”, “kibriya arşı”na yaslanmış, melekût örtüleriyle örtülü, yeri, “ötede ve her şeyin üzerinde”, alttaysa mutlak saltanatı söz konusudur. Aynı halde Teus gibi “Rahman”, “Rahim”, “Rauf”, “Gafur” (79)dur. Yeryüzüne inerek insanla, topraktan olan “Halifesi, akrabası”yla dostluk bağı kuruyor. Onu “kendi yüzüne benzer” bir yüzle gösteriyor. Onu kendine benzer yaratacağı müjdesiyle müjdeliyor. Öylesine insanla samimi ve dost oluyor ki ona “şah damarından daha yakın olduğunu açıklıyor… Not: (78) Janus, Yunanın iki çehreli tanrısıdır. Geçmiş ve geleceği bilen.”

   Ali Şeriati “Allah gerçek bir Janus…” diyor. Yani kemal sıfatlarla muttasıf, noksan sıfatlardan münezzeh olan Allahü Teala’yı iki çehresi olan bir Roma putuna benzetiyor. Öyle bir benzetiş ki, başına gerçek sıfatını ilave ediyor. Yani mecazi mânâda bir benzetiş değil, te’vili yok… İşte Ali Şeriati Böyle bir sapıktır. Bu sapıktan referans vererek alıntı yapan talebelerini de sizlerin takdirine havale ediyoruz…

“Muhammed’i Tanıyalım” (İslâm Nedir-III) Ankara 1988. Kitabın Farsça orijinalinin adı “İslam Şinasi Meşhed-III” (kitabın 151’inci sayfasının 2’nci paragraf..)

www.ihvanlar.net

DAHA ÖNCE SAHABE DÜŞMANLIĞINI DİNLEMİŞTİK:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=skxGaAJ20EY?rel=0]

PAYLAŞ