İsrail, Müslümanlar yerine Esad’ı tercih eder!

güncel haberİsrailli bir istihbarat yetkilisi, Suriye’de Devlet Başkanı Esad’ın iktidarının devamından yana olduklarını açıkladı. İsrailli yetkili “Suriye’de İslamcı militanlar(!) olacağına Esad olsun. Böyle bir durumda Esad’ı tercih ederiz” dedi.

İsrailli yetkililer, Suriye’de muhaliflerin galip gelmesindense Beşar Esad rejiminin devamından yana olduklarını açıkladılar. İngiltere’de yayınlanan The Times Gazetesi’ne konuşan İsrailli ismi açıklanmayan bir istihbarat yetkilisinin “Eğer Arap dünyasından aşırı dinciler orada güçlenecek ve Suriye kaosa düşecekse, bildiğimiz şeytanı, bilmeyip ne olacağını sadece hayal edebildiklerimize tercih ederiz. Yerinde duran ama güçsüz olan bir Esad rejimi bizim açımızından daha iyi olur” açıklamasında bulunduğu iddia edildi. Haberde İsrail’in Suriye’ye ilişkin en büyük endişesinin aşırı muhafazakâr silahlı direnişçilerin Suriye’de iktidarı ele geçirmek olduğuna işaret edildi.

ABD: FÜZELER CESARET VERDİ
Bu arada ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Rusya’nın Suriye’ye gelişmiş füze göndermesine ilişkin açıklamada bulundu. Dempsey, hava savunma füzelerinin Suriye’ye gönderilmesinin Esad rejimini cesaretlendireceği tespitinde bulundu. Rusya’nın Pasifik filosuna bağlı 3 savaş gemisinin de Güney Kıbrıs’ın Limasol Limanı’na demirlediği belirtildi. 165 metre boyundaki kruvazör tipi Pantelef, 130 metrelik tanker gemi Pesinka ve destek gemisi Foti Kirilkof, yakıt ikmali ve mürettebatın dinlenmesi amacıyla 3 gün Limasol’da kalacak.

ESAD: BU MUHALEFETLE MASAYA OTURMAYIZ
Esad, Arjantin gazetesi Clarin’e yaptığı açıklamada Batı’nın çözüm değil, rejimi devirmek istediğini belirterek Cenevre toplantısına karşı çıktı. Muhalefetin farklı gruplardan oluştuğunu belirten Esad, “Kim olduklarını bilmeden oturup bir takvim üzerinde görüşemeyiz” dedi. Türkiye’yi de suçlayan Esad “Muhalefet yabancı ülkelerle bağlantılı, kendi başına karar veremez” diye konuştu.

CAMERON, PUTİN’LE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ
İngiltere Başbakanı Cameron’un Putin’le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada, Cenevre’de 10-12 Haziran’da yapılacak konferansla ilgili “ABD, Rusya ve İngiltere aynı hedefi paylaşıyor” denildi.

PAYLAŞ
Etiketler