Zaman yazarı bir gerçeği meydana çıkardı: PAPA İLE NASIL ANLAŞILIR?

   Zaman Gazetesinden Yusuf Bülbül, bir belgesel için girilen arşivde ele geçirilen Papa’nın Fatih Sultan Mehmed’e gönderdiği mektuba ulaşmış. 

   Habere göre Papa, Fatih Sultan Mehmed Han’a ‘Sen doğunun, ben de batının hükümdarıyım. Gel seninle güçlerimizi birleştirelim. Ancak benim bir şartım var; vaftiz olacaksın..’ ifadeleri ile Fatih’e işbirliği teklif etmiş…

İNCE NOKTA ŞURASI:

   Papa, kendilerinin en amansız düşmanı ve o devrin en güçlü devlet başkanına bile işbirliği teklif ediyor. Ancak işbirliğine de bir şart koşuyor: “VAFTİZ OLACAKSIN”

   Düşünün ki, bu teklifi İslam ile yönetilen bir devletin yöneticisine, o devrin cihan padişahına yapıyor.

   Buradan şu anlaşılıyor:

   Ayet-i Kerimede : “Onların dinine tabi olmadan asla senden razı olmayacaklar” buyrulduğu gibi kafir Papa, hiç bir Müslüman ile pazarlık yapmaz. eğer yapıyorsa çok büyük bir taviz almış demektir.

   Yoksa bir Papa’nın, bir Müslüman ile işbirliği yapması, hele hele Müslümanların lehine anlaşması İMKANSIZDIIIIIIR.

   O halde Ey Müslümanlar! Sizi aptal yerine koymalarına müsaade etmeyiniz. Papa ile anlaşanlar ne sözler ve ne tavizler vermiş bunları yapılan faaliyetlere bakarak anlayınız, gerçekleri idrak ediniz.

   Sizi ne hale getirdiklerine bir bakınız… Allah yolundaki toplantılarınız stadyumlara “şarkı türkü” için toplanmaya vardırılmış, sizden gelen nesil haram şarkılarla oynayıp zıplayarak eğlenmeye başlamış, bir çok yavrunuz da bu şarkıcı ve türkücülere özentilerle onlar gibi olma sevdası baş göstermiştir… Kafirleri dost olarak görmeye, batıl inançlarını yadırgamamaya ve hatta benimsemeye başladınız. Hatta bazı yazar ve Prof.larınızın verdiği fetvalar ile onların cennete girebileceğini savunmaya başladınız… Bunlar size bela olarak yetmez mi kardeşlerimiz?

   Bizim çekememezlik veya küçük görme gibi bir niyetimiz yok. Allah için doğruları söylüyoruz… Allah için gerçekleri gösteriyoruz…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler