Finans bankaları güvenilir mi?

ismailağa   Özellikle son yıllarda geniş irşad faaliyetleri sonucunda Müslümanlarda faizli işlem yapan bankalar hususunda bir şuurlanma olmuş bunu fırsat bilen girişimciler de “faizsiz bankacılık” sloganıyla Müslümanlara geniş seçeneklerle hizmet vermeye başlamışlardır.

   Faiz yerine kar payı koymuşlar misal verecek olursak siz bir ev kredisi almak istediğinizde bir evi satın alarak üzerine kar payı koyup size taksitle geri satmaktadırlar. Dolayısıyla helal bir yol izlemektedirler.

   Ancak son dönemlerde Müslümanların bu hassasiyetini istismar ettikleri ve fahiş fiyatlarla büyük kar elde ettikleri, önceden yapılmayan kesintilerin yapılmaya başlandığı haberlerini alıyoruz.

   Bazılarının sözleşmelerinde de “faiz”li maddelerin geçtiği söyleniyor.

   Bu konuda sizlerin yaşadığı ve gördüğü, tanıklık ettiği olaylara müracaat etmek istiyoruz. Yani bu kurumların şahit olduğunuz yanlışlarını bizlerle paylaşın ki, Müslümanlar olarak kime güveneceğimizi bilelim.

   Yorum kısmından banka ismi de vererek gördüğünüz olumsuzlukları bizimle paylaşırsanız Müslümanların istifade etmesi adına yayınlarız…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ