Mehmet Koçak: Gülen Hareketi Pentagon tarafından ılımlı İslam için seçildi

Mehmet Koçak bu günkü köşesinde çok ilginç konuları deşifre etti. Gülen Hareketi’nin neden hızla yükseldiğini (Kadir Mısıroğlu’nun kitabında deşifre edilen bilgilere paralel) anlatan Koçak, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bu harekete karşı endişelerinin olduğunu anlattı. İşte ilgili bölüm:

Önce Gülen Cemaati’nin yükselişinin sırrına ermek lazım… Ayrıntısı ve bazı sırlar şahsımda mahfuz kalmak şartıyla özetin özetini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

“Kendine özgü bir cemaat olan GÜLEN HAREKETİ; Rahmetli Cumhurbaşkanı Özal ve ABD Başkanı Baba BUSH’un Pentagon tarafından hazırlanan kontrol dışı cihatçı yani silahlı İslamcı radikalizme karşı “ılımlı İslam” projesini hayata geçirmek için seçildi… 

Bu sayede GÜLEN Cemaati bir anda farklılaştı ve gücüne güç kattı. 

Sağlık sorunları bahane edilerek bu projenin alt yapısı Pentagon’da şekillendirildi. 

Vatikan ziyareti ve Amerika’daki Musevi Düşünce Kuruluşları ile özel görüşmeler bu proje için gerçekleştirildi. Rahmetli Özal’ın ölümüyle MİT ve Genelkurmay F.Gülen’in bu ilişki ve bağlantılarından rahatsızlığını göstererek F.Gülen’i sorguladı ve hakkında davalar açıldı. 

MİT ve Genelkurmay’ın kendilerini kontrol etmeye başladığı ve bu ilişkileri ülke dışında ancak devam ettirebilecekleri düşüncesinden hareketle F.Gülen, Amerika’yı sığınma limanı seçmiş oldu. O gizli ilişkiler orda sürdürülmektedir. 

“Dünyayı yöneten güçleri rahatsız etmeden hatta onların beklentilerine hizmet ederek onların gücünden istifade ederek bir dünya hareketi olmak” F.Gülen’in en büyük hayali ve hedefidir. 

Onun için bu okullar üzerinden dünyanın dört bir yanında toplanan istihbarat bilgileri ona ulaştırılır o da ilişkisi olan yerlere teslim eder. Daha önce zeki çocuklar Amerika’ya getirilip, sonra geldikleri ülkelere kendilerine hizmet edecek şekilde görevlendirilirken Gülen Cemaati sayesinde artık ülkelerindeki Gülen Cemaatine ait okullarda İngilizce eğitimini tamamlamış ve göreve hazır hale getirilmiş çocuklardan istifade ediliyor. 

Bu okullarda öğretilen üç beş türkü ile “Türkçe olimpiyatları” yapılmaktadır. Bu da işin şovu ve göz boyamasıdır” 

Çok değerli dostum rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile Almanya’nın Stuttgart şehrindeki evimde Türkiye’nin siyasi geleceğine dair uzun sohbetlerimizde konu Gülen Cemaatine gelmişti. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Özal’ın kendisine yaptığı değerlendirmelerde pek çok senaryonun yanında yukarıda ifadeleri içeren korkunun üzerinde durulması gerektiğine işaret ettiğini belirterek cemaatin desteğinde Özal’ın Cumhurbaşkanlığı sonrasında BBP’yi de içine alacak “yeni bir siyasi hareket”in başlatılması konusunda bir planın varlığından söz etmişti. 

Zaman içinde yaşananlar rahmetli Muhsin Başkanımı haklı çıkarttı. (Özal’ın rahmetli olması sonrası bu plan geçerliliğini yitirmişti).

Mehmet Koçak – Akit

PAYLAŞ