Savcı Dosyayı Başsavcı’ya değil Zaman’a verdi

Akit, kirli operasyonun 2. ayağına ilişkin şok bilgilere ulaştı. Üstlerine bilgi vermeden Başsavcılık adına operasyon yapmaya kalkışan Savcı Muammer Akkaş’ın, 24 Aralık’ta görüştüğü Başsavcı Turan Çolakkadı, dosyanın tamamlanarak kendisine verilmesini istemiş. Akkaş ise, dosyayı Başsavcı yerine önce Emniyete operasyon emri verip sonra Zaman’a sızdırmış.Dosyayı Başsavcı’ya değil Zaman’a verdi

KENAN KIRAN / İSTANBUL – Gazetemiz; “Toplum mühendisliği” yada “kirli operasyon” olarak adlandırılan 17 Aralık operasyonunun 2. ayağına ilişkin şok bilgilere ulaştı.

SORUŞTURMA BİLGİLERİ ZAMAN’A SIZDIRILMIŞ

2 sene önce başlatılan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın haberinin dahi olmadığını açıkladığı operasyonla ilgili bilgi ve belgelerin, Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş tarafından Zaman Gazetesi’ne sızdırıldığı belgelendi. 

SAVCI AKKAŞ, BAŞSAVCIYA VERİLMEYEN BİLGİLERİ ZAMAN’A VERDİ

Muammer Akkaş’ın, 24 Aralık Salı günü öğle saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Oktay Erdoğan’la görüştüğü, Çolakkadı’nın Akkaş’a, “Dosyayı başsavcıvekiliyle (Oktay Erdoğan) iyice okuyun, yarın (25 Aralık Çarşamba günü) kapsamlı bir şekilde bana bilgi verin, eksik olmasın. Hangi büroda olacak ona karar verin” dediği, Akkaş’ın 25 Aralık Çarşamba günü soruşturma dosyasıyla ilgili bilgileri Turan Çolakkadı yerine Zaman Gazetesi’ne verdiği ortaya çıktı. 

2. OPERASYON HABERİNİ ZAMAN GAZETESİ DUYURDU   

Zaman Gazetesi’nin internet sitesi www.zaman.com.tr, Savcı Muammer Akkaş’tan aldığı bilgileri 25 Aralık Çarşamba günü saat: 14:00 sularında 17 Aralık operasyonunun 2. ayağının başlayacağını duyurdu. Fazıl Mert imzasıyla verilen “Yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga” başlıklı haberde, kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacağı açıklandı. 
Haberde; şu ifadeler yer aldı: 

“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ikinci dalganın yapıldığı öğrenildi. İkinci dalga operasyonunun ‘kara para ve yolsuzluk’ iddialarını kapsadığı öğrenildi. Soruşturma için operasyon talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor. Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı ifade edildi. İddiaya göre önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor” 

Kamuoyu, 17 Aralık operasyonunun 2. ayağına ilişkin bilgileri Gülen Cemaati’nin yayın organı Zaman Gazetesi’nin internet sitesinden öğrendi. Savcı Akkaş’ın, 17 Aralık operasyonunu Zaman Gazetesi üzerinden duyurması, “Savcı-Zaman Gazetesi birlikteliği deşifre oldu” şeklinde yorumlandı.

ÇOLAKKADI’NIN AÇIKLAMALARI SIZDIRMAYI DOĞRULUYOR

Başsavcı Turan Çolakkadı, 26 Aralık Perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki konferans salonunda basın mensuplarına açıklamada bulunmuş ve Savcı Muammer Akkaş’ın hukuksuz işlemlerini anlatmıştı.

Hukuku böyle katlettiler

Bir yandan HSYK’nın, bir yandan da Savcı Muammer Akkaş’ın açıklamaları, hukukçular ve STK’lar tarafından “Tam bir hukuk katliamı” olarak yorumlandı

1- HSYK, ancak karar alır, bildiri yayınlayamaz!

 HSYK’nın bildiri yayınlama yetkisi yok… Karar alabilir ama bildiri yayınlayamaz. HSYK ise hem illegal bildiri yayınladı, hem de Noel Tatili’ne çıktı.

2 -“Başsavcı’nın operasyonu” dedi ama Başsavcı’nın haberi yok!

Kirli operasyonu yürüten Savcı Muammer Akkaş, “Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma” diyor ama soruşturmadan Başsavcı’nın haberi yok!

3 – Cebir ve şiddete dair bir tek belge dahi yok

Soruşturma metinlerinde “Cebir ve şiddet” ifadeleri geçiyor ama gözaltına alınan kişilerin bir tek cebir ve şiddete karıştığına dair belge yok.

4 -6 ay önce tamamlanan soruşturma, niye bekletildi?

Soruşturma 6 ay önce tamamlandığı halde, o günlerde değil de, seçime 3 ay kala düğmeye basıldı… Bu da, kirli operasyonun “seçime ayarlı operasyon” olduğunu gösterdi.

PAYLAŞ
Etiketler