AVM ve dükkanlarda Yılbaşı rezaleti yaşanıyor

Hıristiyanların noeli yılbaşı adı altında kutlanacağı gün yaklaştıkça Alışveriş Merkezleri de kantarın topuzunu iyice kaçırıyor. AVM’ler müşteri memnuniyeti ve ilgi çekmek amacıyla süslemeler ve çeşitli etkinliklerle insanları harama ve tüketime zorluyor. “Noel Baba”, “Peri Kızı”, Yılbaşı ağacı gibi Hıristiyan kültürüne ait semboller ile sözde kampanyalar yapan AVM’ler yılbaşı hezeyanının en şaşalı yaşandığı yerler olarak göze çarpıyor.

“Noel Baba”nın çocuklara hikaye anlatmasından dijital yılbaşı ağacının süslenmesine, yurt dışı seyahatlerden hediye araba kazanmaya kadar yeni yıl kutlamaları kapsamında birçok etkinlik gerçekleştiren AVM’ler, ifsadın sınırlarını zorluyor.

Bir Müslüman ülkesi olan Türkiye’de Noel kutlamaları herhangi bir Hıristiyan ülkesinden daha fazla rağbet görüyor. Maksatlı eller tarafından sistemli şekilde halkın zihnine yerleştirilen “masum yılbaşı” algısıyla her türlü haramın kapıları ardına kadar açılıyor.

İstanbuldaki birçok AVM bu haramiliğin yayılmasında en büyük rolü oynuyor.  İslam dini ile hiçbir alakası olmayan bu uygulamalar ile Müslümanların din algısını zehirleyen AVM’lerin yaptıkları bunlar ile sınırlı değil.

PAYLAŞ