Vehhabi kafası sıkışınca: Bana ihvanlar.net ten delil getirme!

   Tarikat ve Tasavvuf alanında yaptığımız müdafaa internette ses getirmeye devam ediyor.
   Takipçilerimizin şuurlanması, inkarcıların uslanması için delilleri ile yaptığımız reddiyeler, izahlar bir çok kardeşimizin münazaralarda da işine yarıyor.
   Vehhabi=Selefi adı ile sözde “tevhid” mücadelesi yapıp işi “tarikatları şirkle” suçlamak olan kişilere karşı kaynakları ile verilen deliller onları susturmaya yetiyor.
   Tabi ki bu deliller “hakkı” kabul etmek için münazara edenlere tesir ediyor.
   Mesela adam ilk olarak bir vehhabinin eline düşmüş ve kulaktan duyma bir kaç şeyle şüphe eder olmuş. Veya öyle inanmış ama gerçekten de bir yandan hakkı ve hakikati arıyor. İşte o adama delillerle konu izah edilince düştüğü hatayı anlıyor ve doğrusuna itikat ediyor.
   Bir de var ki, amacı ve görevi cedelleşmek olup insanların zihinlerini bulandırmaya çalışıyor. Böylelerine Peygamberimiz kalksa ve “durum senin dediğin gibi değil, yanlış yoldasın” dese itaat etmeyecektir.
   Çünkü kaynakları ile sunulan delillerin bundan farkı yoktur.
   Bazı kardeşlerimiz işte böylelerine ihvanlar.net sitemizden alıntı yaparak cevap veriyormuş. Adam en sonunda köşeye sıkışınca: “Bana ihvanlar.netten yani İsmailağa’dan cevap verme, bana onlardan delil getirme, onlar şöyle onlar böyle” demeye başlamış.
   Sanki delilin kaynağı bizim site! Delilin kaynağı ayet… Delilin kaynağı Resulüllah… Sahabeler ve tabiin.. 
   Ama adam cevap veremiyor ya! Nasıl kaçacak? Nasıl sıyrılacak işin içinden? İşte böyle…
   Durum bundan ibaret kardeşlerimiz… Sitemiz çok vazife görüyor Elhamdülillah… Görmeye de devam edecek inşaAllah…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ