Deccal ve Deccal Fitnesi

Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
   (Hz.) Âdem’den kıyâmet kopuncaya kadar deccal’dan daha büyük bir fitne yoktur. (Müslim)
Deccal ne demektir?
Sözlükte, aşırı yalancı, hilekâr ve inkârcı anlamına gelen deccal,kıyâmete yakın ortaya çıkacak ve en önemli bir İslâm ülkesinde iktidarı ele geçirip müslümanların başına belâ olacak.
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Bütün peygamberler ümmetlerini yalancı kör deccal’ın fitnelerine karşı uyardılar. İyi bilin ki, onun bir gözü kördür. (Buhârî- Müslim)
Deccal kıyâmete yakın çıkacak ama kıyâmetin ne zaman kopacağı bilinmediği için her peygamber ümmetini bu konuda uyarmış ve deccal hakkında gereken bilgileri vermişlerdir.
Kıyâmete yakın sadece bir deccal mı çıkacak?
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Yetmiş tane kezzab (deccal) çıkmadan kıyâmet kopmaz. (Taberânî) 
Kıyâmete yakın deccallar dönemi başlayacak ve büyük deccal’ın dışında yetmişe yakın deccallar ortaya çıkacak. Bunların bir kısmı yalan, hile ve baskılarla sapık görüşleri yayarak büyük deccal’ın alt yapısını oluşturacak, diğerleri de büyük deccal’dan sonra onun rejimini korumaya çalışacaklar.
Büyük deccal ‘a gelince!
Azılı bir İslâm düşmanı olan büyük deccal, egemen olduğu ülkede Allah’ın kanunlarını kaldırıp Kur’an’ı yasaklayacak ve din düşmanlığı ilkesine dayanan korkunç bir baskı rejimi kuracak. İnsanlık tarihinde eşi görülmemiş yalan, hile, iftira, tertip, baskı, işkence ve idam sehpaları ile devlet terörü estirecek ve sapık rejimini müslümanlara zorla kabul ettirmeye çalışacak.
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
İnsanlar (müslümanlar) deccal’ın şerrinden kaçıp dağlara sığınacak. (Müslim – Tirmizî)
Başta yahudi asıllı dönmeler olmak üzere çıkarcılar deccalın rejimine tam destek verip onun sahte cennetinde (alkol, fuhuş bataklığında) eğlenirken, îmanı zayıf olanlar da baskılara dayanamayıp onun kanunlarına uyma zorunluluğunda kalacak. Gerçek müslümanlar ise ya deccala karşı direnip şehit olacak ya da dağlara, ormanlara ve uzak köylere kaçıp sığınacak.
Deccal’ın soyu!
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Annesi (gayr-i meşrû ilişkiden hamile kaldığı) deccal’ı gizli doğuracak ve bir kadın alıp onu evlâtlık edinecek. (Deylemî)
Annesi gayr-i meşru cinsel ilişkiden hamile kaldığı deccal’ı gizli doğurup terk ettiği için onu evlâtlık edinen kadının dışında gerçek soyu belirsiz olacak.
Ya nesli?
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Deccal’ın nesli olmayacak, Medine ‘ye ve Mekke ‘ye giremeyecek. (Ahmed İbni Hanbel)
Deccal’ın soyu, kökeni belirsiz olduğu gibi, arkasından kalan nesli (çoluk çocuğu) da olmayacak ve deccal’in rejimi Medine’ye, Mekke’ye giremeyecek.
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Deccal’ın sol gözü şaşı ve bedeni çok kıllı olacak. (Müslim – İbni Mâce – Ahmed İbni Hanbel)
Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Deccal, kıvırcık saçlı ve çıkık gözlü (orta yaşlı) bir gençtir. Ben onu (câhiliye döneminde ölen) Abdüluzza İbni Katan’a benzetiyorum. Sizden kim ona erişirse, Kehf Sûresi’nin başından (ya da sonundan) on âyet okusun. O, Şam ile lrak arasındaki bir yerden çıkacak, sağa sola fitnesini yayacak. Ey Allah’ın kulları! (Ona karşı) direnin, îmanınızı koruyun.
(Müslim)
Sağa sola yani egemen olduğu ülkesinin doğu ve batısına sapık rejimini yayacak.
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Deccal, doğu tarafında Horasan, denilen bir beldeden çıkacak. (Tirmizî – Ahmed İbni Hanbel)
   Biri İran’da ve diğeri Türkiye’de olmak üzere iki Horasan vardır. İran’daki Horasan Şam ile lrak’ın arasında değil, lrak’ın doğusundadır. Erzurum’un bir ilçesi olan Türkiye’deki Horasan ise, Şam ile lrak’ın tam ortasında ve kuzeyindedir. Deccal nereden çıkarsa çıksın,
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): “Ey Allah’ın kulları! (Ona karşı) direnin, îmanınızı koruyun” buyuruyor.
www.ihvanlar.net – Ahmet Tomor Hoca

PAYLAŞ