Deterjan tehlikesi ve doğal formulü

Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, mikroplara ne kadar zarar veriyorsa akciğer, karaciğer ve beyne de aynı şekilde zarar verir. Bütün hastalıklara, ayrıca mantara yol açar. Deterjanlar, bağırsak kanserine ve ağır akciğer hastalıklarına sebep olur. Çamaşırda, bulaşıkta, vücut ve çevre temizliğinde yaygın olarak kullanılan bu kimyasallar üzerinde, uzun uzun düşünmek zorundayız.

Deterjanların zararlı etkilerinden korunabilmek için doğal hammaddelerle bulaşık deterjanınızı evinizde hazırlayabilirsiniz.

 Gerekli Malzemeler:

1.Bir su bardağı boraks (Kimyevi madde satıcıları, eczane yada aktarlardan temin edilebilir)

2.Bir su bardağı karbonat yada çamaşır sodası

3.Bir yemek kaşığı kaya tuzu

4.Bir yemek kaşığı limon tuzu

   Bütün maddeleri bir kavanozda karıştırın ve kapağı kapalı olarak muhafaza edin. Makinenizin deterjan bölümüne bu karışımdan bir yemek kaşığı yarım yada bir çay kaşığı da normal deterjanınızdan ilave edip bulaşıklarınızı en doğal şekilde temizleyebilirsiniz. Bu şekilde maruz kalınan zaralı maddeleri minimize etmiş oluruz. Suları çok kireçli olan bölgelerde doğal deterjanın verimi yüksek olmaz.

   Ayrıca zorlu kirlerin üzerine  bu karışımı döküp temizleyebilirsiniz. Bu karışım biraz amatörce olduğu için yüksek performans elde etmek mümkün olmayacaktır. Alternatif olarak yukarıda isimleri verilen zararlı maddeleri içermeyen alternatif ürünler tercih edilmelidir.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ