ihvanlar.net IŞİD konusunda da haklı çıktı

Amerika resmen yeniden Irak'ta
Hiçbir zaman haklı çıktık demek istemediğimiz halde Elhamdülillah hep haklı çıkıyoruz. Işid konusunda da yanılmadık, tespitlerimiz aynen doğrulandı.

 IŞİD HAKKINDA NE YAZMIŞTIK – TIKLAYIN
   Diyoruz ki: “Ya da Amerika, Işid’i bahane ederek Irak’ta etkinliğini arttırma yoluna gidebilir..”
   Evet, daha olayların başında yazıda belirttiğimiz gibi oldu ve Amerika Işid bahanesiyle Irak’a asker gönderdi. İşte o haber:

   ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, düzenlediği basın toplantısında,  Bağdat’ta özel operasyonlar merkezi kurmaya yardımcı olmakla görevlendirilen 90 civarında askerden oluşan grubun Bağdat’a vardığını belirterek, bu grubun daha önce ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde görevlendirilen yaklaşık 40 kişilik personele katılacağını açıkladı.
 
Kirby, gelecek birkaç gün içinde bu askerlere yaklaşık 50 kişiden oluşan 4 yeni ekibin de katılacağını kaydetti.
 
Sözcü Kirby, kuzey Irak’ta da ikinci bir özel operasyonlar merkezi kurulması hakkında kararı da ileriki bir tarihte vereceklerini söyledi.
 
Bu ekiplerin Irak güvenlik güçlerinin uyumu ve hazırlık derecesi ile IŞİD’in ilerleyişinin oluşturduğu tehdidi ve sahadaki durumu değerlendireceğini ve Irak ordusuna en iyi şekilde nasıl yardım edilebileceğine dair tavsiyelerde bulunacağını bildiren Kirby, ekiplerin değerlendirmelerini 2-3 hafta içinde komuta zinciri üzerinden sunmaya başlamasını beklediklerini ifade etti.
 
Kirby ayrıca, Amerikan askeri uçaklarının sahadaki güvenlik durumuna dair daha iyi istihbarat edinmek için Irak üzerinde günde 30-35 civarında keşif uçuşu yaptığını ve bunları ellerinden geldiği ölçüde Iraklı güvenlik güçleriyle paylaştıklarını belirtti. Kirby, bir soru üzerine, uçuşlarda hem insanlı hem de insansız hava araçlarının kullanıldığını bildirdi.
   Amerika – İsrail – İngiltere hattından yönlendirilen bu olaylar Ortadoğu’yu kaosa sürüklemek ve batının menfaatlerini garanti altına almak için sahneleniyor… Rabbimiz Müslümanlara uyanışlar nasip eylesin..
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ