Sitemizde neden Cübbeli Hoca yok?

Konuya vakıf olmayan ve sitemizi yeni takip etmeye başlayan kardeşlerimiz soruyorlar: “Sitede neden Cübbeli Hoca yok” ve neden Cübbeli Hoca’nın ihvanlar.net hakkında bir açıklaması var?
   Biz bu konuyu daha önce açıklamıştık. Ve lakin kamuoyunda cemaatimiz arasında bir sürtüşme izlenimi verildiği için sitemizden bu tip yazıları kaldırdık. Biz Hocalarımızı şahsi meselelerde eleştirmekten ve cemaatimizin bizim sebebimizle yanlış ithamlara maruz bırakılmasından Allah’a sığınırız.
   Olayı özetlersek, biz Efendi Hazretlerimizin mealini insanların hizmetine sunmak maksadıyla internete aktarmak istedik. Kabul ediyoruz ki, bu konuda üslup hatası yaptık. Ancak hiç hak etmediğimiz halde “hırsızlıkla hatta Müslüman olmamakla” suçlandık.
   Cübbeli Hoca’nın Ensarları ziyaretinde Peygamberimizin emanetlerine hizmet edenlerin, üzerlerinde bazı sünneti taşımadıklarını, sünnetin Efendi hazretlerimiz vasıtasıyla dünyaya yayılacağını konu alan bir haber yaptık. Bunun sebebiyle de “fitneci, yobaz, ihvan olmamak” ile suçlandık.
   Arkamızda bir derneğin, vakfın olmadığını dolayısıyla para ile haşır neşir olmadığımızı, çorbada tuzunun bulunmasını dileyenlerin sitemizin “sunucu maliyeti” konusunda yardım edebileceğini beyan ederek destek ol butonu ekledik. Bunun sebebiyle “menfaatçi” olmak ile suçlandık.
   Halbuki daha önce belirttiğimiz gibi biz 2007’den beri internette bu işi yapıyoruz. O zamanlar İsmailağa vakfı dahil herkes internete maleyani boş iş olarak bakıyordu. Biz ise Ehli Sünnet akaidini delilleri ile ortaya koyuyorduk. Menfaatçi olsaydık Cemaatimizden kimsenin internet ile ilgilenmediği o zamanlar bunu yapmak daha kolaydı.
   Sitemizi uzun yıllar takip edenler de bilirler ki maksadımız bellidir. Ehli Sünnet düşmanları ile gücümüz nispetinde mücadele ediyoruz. Çok büyük alim değiliz belki ama basiretimiz körelmiş değil, şuurumuz açık. Hak ile batılı ayırt edebiliyoruz. Sizler için kaynakları araştırıp yazmaya çalışıyoruz. Bize ilettiğiniz yanlış görüşlere reddiye yaparak aydınlatmaya çalışıyoruz. Bir gayret içerisindeyiz.
   Bizim elimizden imkanlarımız dahilinde bu kadarı geliyor… 

NEDEN CÜBBELİ HOCA’NIN SOHBETLERİ YOK

   Sitemizde yayınlanan bir çok yayın olumlu şekilde haber sitelerinde Cübbeli Hoca’ya atfedilirken kimsenin sesi çıkmıyordu. Misal olarak “Erol İstanbuli” adındaki sahte paygamberliğe soyunan kişiyi ilk defa biz deşifre edince haber sitelerinde “Cübbeli Hoca sahte Paygambere veryansın etti” gibi yayılınca kendileri “bu adamı ben deşifre etmedim” demiyordu. Yani haberlerimiz iyi olup kendisine isnat edilince ses çıkarılmıyordu. Eleştirilecek bir husus olunca “bizle alakası yok” diyorlardı.
   Ve acı olan “Sizi tanımıyoruz” diyorlardı ama tanımadıkları bizler için rahatça “fitneci, yobaz, ihvan değiller” ifadelerini kullanabiliyorlardı…
   Biz bunların hiçbirinden çok rahatsız olmadık. Çünkü alışığız bu tarz ithamlara.    Vehhabi Selefilerden “müşrik”, diyalogculardan “fitneci”, Kemalistlerden “hain” ithamlarına maruz kalıyoruz zaten. Hatta bazı diyalogcu ve kemalistler “Sizin hakkınızdan Cübbeli gelir” bile diyor. Bunlar da rahatsız etmiyor.
   Rahatsız olduğumuz husus sitemizde yer alan onlarca reddiye, ilmi makalenin, gayretin, hizmetin yok sayılması ve insanların şüpheye düşürülmesiydi.
   Bütün bunlara rağmen sitemizde bulunan Cübbeli Hoca sohbetlerinin kaldırılmasını biz kendimiz istemedik…
   Cübbeli Hoca daha önce “bu işten anlayanlar yaysın bu sohbetleri Allah rızası için” derken daha sonra “beni benden takip” edin demiş ve sohbetlerinin sitemizde yayınlanmasından rahatsızlık duyduklarını beyan etmişlerdir. Cübbeli Hoca’nın sohbetleri, kendisi istemediği için sitemizden kaldırılmıştır. O’nun milyonlarca takipçisi vardır. Sitemize ihtiyacı yoktur. Kendi sitesinden ve Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.
   Bizim Cübbeli Hoca ile hiçbir sorunumuz yoktur. İşimiz gücümüz Ehli Sünnet hizmetidir. Yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir, Şeytana fırsat vermemek lazım…
www.ihvanlar.net
 

PAYLAŞ
Etiketler