Doğu Türkistan'da kızıl kafir Çin vahşeti

Doğu Türkistan’da Kızıl Çin vahşetiRamazan ayında oruç tutmaları yasaklanan Doğu Türkistanlılara son 20 yılın en büyük vahşeti uygulanıyor. Akit Gazetesi’ne konuşan Doğu Türkistan  Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk bölgede yaşanan gelişmeleri aktardı. Tümtürk, Çin’in Filistinlilere gösterdiği hassasiyeti, Doğu Türkistanlılara göstermediğini belirtti, Müslümanların buna aldanmamasını söyledi. Tümtürk ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Çin’e tepki göstermesini de istedi.

ÇİN KATLİAMA DOYMUYOR

Komünist Çin yönetiminin Ramazan ayında başladığı Doğu Türkistan zulmü devam ediyor. Bayramın birinci günü Yarkent bölgesinde başörtülü kadınlara yapılan saldırı sonrası büyüyen protestolara silah kullanarak cevap veren Çin güçleri katliamlarını artırarak sürdürüyor. Müslümanlara karşı terör estiren Çin güçleri çok sayıda insanı öldürürken, bölgeyle de iletişimi tamamen kesti. Ramazan Bayramı ile başlayan katliamda şu ana kadar kaç kişinin öldüğü bilinmiyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan’da yaşanan drama dikkat çekerek ölmemiş vicdanlara seslendi. İnsanlığın, Müslüman coğrafyalardaki soykırımı görmediğini vurgulayan Tümtürk, Müslüman dünyasındaki sessizliğin ise vicdanları yaraladığını aktardı. Tümtürk, “Çin yönetimi bize bayramı zehir etti. Bu geliyorum denen bir katliamdı ve bağıra bağıra geldi. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan oruç yasağı Doğu Türkistan’da yaşandı ve bu zulmü dünya görmedi. Dünya sessiz kalınca Çin iyice azıttı. Çin burada şunu arzuladı; Oruç yasaklanarak Doğu Türkistanlılar sokağa dökülecek ve katliam için zemin hazırlanacaktı. Ama halk bu oyuna gelmedi. Ancak yine de Çin Müslümanları öldürmeye devam etti. Ramazan’ın son günü İlişko kasabasında 30 kardeşimiz katledilmiştir. Diğer katliamlar ise bilinmiyor” dedi.

ÇİN KATLİAMDA İSRAİL’İ BİLE GERİDE BIRAKTI

Çin’in Doğu Türkistanlıları terörist bir grupmuş gibi gösterdiğini aktaran Tümtürk, “Çin buradaki Türkleri terörist olarak adlandırıyor. Hâlbuki terörist olan, toprak işgal eden, mazlum insanları öldüren Çin’in kendisi. Bir terörist var ise o da Çin yönetimidir. Çin devlet terörizmi uygulamaktadır” ifadelerini kullandı. İsrail’in Gazze saldırılarını kınayan Çin’in tavrının gerçekçi olmadığını ileri süren Tümtürk, Müslümanların buna kanmamasını istedi. Tümtürk şöyle devam etti: “Çin İsrail katliamları kınadığını söylüyor. Ama kendisi burada oradaki katliamın benzerini yapıyor. Hatta İsrail’in Filistinlilere yapmadığı zulmü Çin Uygur Türklerine karşı uyguluyor. İbadet etmeyi, oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklıyor. İslam dünyası Çin’in Filistinlilerden yana tavır almasına aldanmasın. Çin samimiyse Filistinlilere yönelik tavrını aynı inanca sahip Doğu Türkistanlı Türklere karşı da sergilesin.”

PAYLAŞ