Abbas ile Sisi görüştü

Filistin’in KUKLA Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Kahire’deki temasları çerçevesinde Mısır’ın KUKLA Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile biraraya geldiği bildirildi.
KAHİRE
Filistinli yetkililerden alınan bilgiye göre, Abbas ile Sisi, yaklaşık 90 dakika süren görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Gazze’de yaşanan son gelişmeler ve İsrail ile Filistin tarafı arasındaki dolaylı görüşmelerin bu ayın sonunda yeniden başlaması konularını ele aldı.
Görüşmede ayrıca, Filistin topraklarındaki mevcut durumun devam etmesi halinde birleşik bir devletin oluşturulması için Filistin yönetiminin takip edeceği yasal adımların da masaya yatırıldığı ifade edildi.
Filistin tarafından Fetih hareketinin merkez komitesi üyesi Saib Ureykat, Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin yönetimi sözcüsü Nebil Ebu Radine, Abbas’ın danışmanı Mecdi el-Halidi ve Filistin’in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki’nin katıldığı görüşmede, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid et-Tuhami de hazır bulundu.
Görüşmenin ardından Abbas’ın, Arap Birliği 142’nci Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere birliğin Kahire’deki merkezine gittiği belirtildi.
İsrail’in 51 gün süren Gazze saldırıları, Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında 26 Ağustos’ta varılan ateşkes kararı ile sona ermişti.
Muhabir: Hacer Eldusuki, Meryem Kasım
AA

PAYLAŞ
Etiketler