Terörist yahudiler cami ve Kur'an yaktı

Yahudi yerleşimciler camiyi ateşe verdi   Ey insan hakları, din ve inanç özgürlüğü diye anıran batı, ey diyalogcular, ey papa, ey AB, ey BM neredesiniz? Bakın camiyi ve kutsal kitabı yakıyorlar neden ses çıkartmıyorsunuz?
Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Muğir köyünün camisini ateşe verdi.
Ramallah’ta yer alan El-Muğir köyünün camisi radikal Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak, duvarlarına Arap karşıtı nefret ifadeleri yazıldı. Camide yangın nedeniyle hasar oluşurken çok sayıda dini kitap ve kuranı kerim de yandı. Filistinliler saldırı sonrası camiye girerek, temizlik yaptı. 2005 yılından bu yana özellikle Kudüs ve Batı Şeria’da kendilerini “Fiyat Etiketi” olarak adlandıran aşırı sağcı yahudi yerleşimciler, sık sık camilere yönelik kundaklama saldırıları düzenliyorlar.
Görgü tanıkları, Çarşamba günü sabah saatlerinde camiye giden köy halkının giriş katının bazı bölümlerini yanmış olarak bulduğunu söyledi. Yangın caminin üst katını da etkiledi.

İsrail ordusu olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.
Köy, Şilo yerleşim yerinin yakınında bulunuyor. 2012 yılında da aynı köyün doğusunda bulunan başka bir mescit Yahudi yerleşimciler tarafından yakılmıştı.
Al Jazeera muhabiri Semir Ebu Şemalle, görgü şahitlerinin gece yarısı iki aracın geldiğini, kısa bir süre sonra geri döndüğünü ve ardından camide yangın çıktığını söylediğini aktardı. Yerleşimcilerin yaktığı camide Kur’an Kursu ve medrese de bulunuyordu.
Şemmale, Yahudi yerleşimcilerin sık sık Filistinlerin mallarına ve arazilerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini de ekledi.
Al Jazeera muhabiri özellikle caminin giriş katında büyük bir hasarın meydana geldiğini ve Filistinlilerin öfke içerisinde olduğunu dile getirdi. Al jazeera’ye konuşan köy halkı yerleşimcilerin saldırılarının İsrail ordusunun gözetiminde yapıldığını söyledi.

FİLİSTİNLİLER TACİZ EDİLİYOR

Özellikle Yahudi yerleşim yerlerinin yakınındaki bölgelerde, yerleşimciler Filistinlilere yönelik tacizlerde bulunuyor. Yerleşimciler zaman zaman Filistinlilerin araçlarına taş atıyor ve ateş açıyor.

PAYLAŞ