Cemaat içi karışıklıklarda tavrımız ne olmalı

   İslami cemaatler, her kesimden, her ülkeden, her bölgeden katılımların olduğu topluluklardır. Cemaatin içindeki en büyük sanat ise insan idare edebilmektir.
   İsmailağa Cemaati de bir cami etrafında küçük bir oluşumla başlayan, Mahmud Efendi hazretlerimizin çalışmalarıyla dünyaya yayılan bir hizmet gurubu olmuştur.
   Cemaatimiz içinde okuyanı, okumayanı, alimi, talebesi, çiftçisi, memuru, işçisi binlerce insan mevcuttur. Her insan kayıt edilmek gibi bir sorun yaşamadan cemaate katılabilmektedir. Dolayısıyla bir çok sorunlar da yaşanma ihtimali taşımaktadır.
    İhvanın ve vekil efendilerin bu hususta imtihanı büyüktür.
   Biz cemaatimizi temsil etmiyoruz. Sadece İhvanlar.net olarak cemaatimize gönül veren kardeşlerimizi bu önemli hususta ikaz etmek istedik.
   Olur ya, bir Hocaefendi hakkında söylentiler zuhur eder veya bir hoca diğerine, bir ihvan diğerine yazılı ve sözlü olarak sataşmada bulunabilir. Olmaması gereken şeyler olabilir.
   Sevdiğiniz bir hocanın görev yeri değişebilir veya vekaleti elinden alınabilir.
   Şunu iyi bilelim ki, ilmi heyetlerden oluşan büyüklerimiz çıkan sorunlara el koymakta ve müdahale etmekte ve sorunları çözmektedirler.
   Bizler mürit olarak sükunetimizi muhafaza etmeliyiz. “Benim hocama saldırdılar” diyerek ortalığı ayağa kaldırmanın, fiili veya kavli bir hareket içine girmenin, karşı tarafa maddi ve manevi zarar vermeye çalışmanın hiçbir manası yoktur.
   Özellikle facebook gibi paylaşım sitelerinde, bir ihvanın bağlı bulunduğu bölgede yaşadığı sorunları paylaşması çok yanlıştır. Bu gibi davranışlar sergilenmemelidir.
   Bulunduğumuz bölgede derdimiz bize verilen görev ve insanları irşad etmek olmalı. Kısır tartışmaların ve dedikoduların içine girmememiz gerekir. Hele kadim ihvanları eleştirmek, onlar hakkında ileri geri konuşmak gibi bir yanlışa hiç düşülmemelidir.
   Din tahrifçileri, Vehhabi selefiler, şia, Kur’an inkarcıları, misyonerler ortalıkta cirit atarken, var gücü ile çalışırken bizim bir semt içinde veya il sınırları dahilinde veya yurt çapında birbirimize düşmemiz en çok da şeytanı ve şeytani plan yapanları sevindirecektir.
 www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler