Başbakanın iftarında Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleri damga vurdu

Başbakanın iftarında Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleri damga vurduVahdet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez Başbakan’ın verdiği basına kapalı iftarın perde arkasını yazdı:
İş dünyası ve STK’lardan 150’ye yakın kanaat önderinin katıldığı istişare programına yazarlarımızdan Cübbeli Ahmet Hoca ile Cihangir İşbilir de davetliydi.
Koalisyon görüşmelerine birkaç gün kala yapılan bu son istişare toplantısı her açıdan hayati önem taşıyor.
Toplantıda kanaat önderleri söz alıp değerlendirmeler yapıyorlar. Ülkenin durumu, çözüm süreci ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz konuşuluyor önce.
Toplantıda yazarımız Cübbeli Ahmet Hoca da söz alıyor ve şu hususlara dikkat çekiyor: “Öncelikle gençliğe sahip çıkılmalı. İmam Hatipler’de bile namaz kılma oranı çok düştü. Ders kitaplarında Şiiliği hak mezhep gösteren ehli sünnete muhalif yazarlar okutuluyor. Rahmetli Erbakan Hoca şeyhleri, seydaları yaylalarda toplar istişareler yapardı. Dergahlarda yetişen hocaları İmam Hatipler’e öğretmen yapmak istiyordu. Bunlara dikkat etmeliyiz.  Kur’an’a ve Resulullah’a hakaret edenlere itibar edersek Allah’ın yardımı bizden kesilir.”
Tabi toplantıda daha çok koalisyon ve erken seçim senaryoları ile ilgili görüş, tenkit ve teklifler de dile getiriliyor.
Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu konuda da görüşleri şöyle oluyor:
“Koalisyon hükümeti kurulmalı çünkü erken seçim ülkeye büyük bir maddi ve manevi külfet getirir. Mefhum için mevcut terkedilemez. Ayrıca Kasım ayında ibrenin AK Parti’den yana olup olmayacağını kimse temin edemez. Hükümet kurulmalı ortağı da sağ bir parti, MHP olmalıdır. Devlet ve millet söz konusu olduğunda MHP problem çıkartmaz. Hükümet kurulamayıp da seçime gidilecekse Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile ittifak edilmelidir. Tayyip Bey’den sonra millet sizi de sahiplendi. Tayyip bey sizi tercih ettiği için kendisine çok minnettarız.  AK Parti’de Ahmet Davutoğlu ile yola devam edilmelidir. Davutoğlu AK Parti’nin pak başkanıdır.”
Diğer katılımcıları da dikkatle dinleyen Davutoğlu kanaat önderlerinin konuşmasından sonra değerlendirmelerde bulunarak Cübbeli Ahmet Hoca’nın konuşmasına birkaç defa atıf yapıyor.
Hükümetin kurulmasına dair olumlu mesajlar veriyor.
“Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için her türlü fedakarlığı yapacağız ancak yüzde 41’in de onur ve izzetini koruyacağız. Bize yüzde 41’in muhabbeti var ama diğerlerinin de nefretlerini çekmemeliyiz” diyor.
Haberlerimizden de takip ettiğiniz gibi, her yanımız ateş çemberi; ülkemiz ve bölgemiz kritik bir süreçten geçiyor.
Coğrafyamızda ezansız, bayraksız, vatansız, kimsesiz kalan mazlumlar Anadolu’dan gelecek kutlu sese, muştulu haberlere muhtaç.
Yarının yolları, yağmura hasret susuz toprak gibi; birlik, bütünlük ve kardeşlik içerisindeki güçlü Türkiye’yi bekliyor.
Bu yolda emin adımlarla ilerleyen Hoca’nın ayak seslerini işitir gibiyiz.
Her gününüz Kadir gibi, Ramazan Bayramınız şimdiden kutlu olsun…
Yener Dönmez – Vahdet

PAYLAŞ
Etiketler