ABD'den PKK'ya silah yardımı

ABD’nin, “DAEŞ karşıtı Arap gruplara gönderdik” dediği silahlar ile ilgili PYD’den farklı yönde bir açıklama geldi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim” bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi” dedi.PYD EŞ BAŞKANI SALİH MÜSLİM: ABD'DEN BİZE 50 TON SİLAH GELDİ
ABD’nin Suriye’ye gönderdiği 50 ton silah kime gitti? Amerikan hükümeti bu soruya,”Arap gruplar” olarak cevap verdi ama, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin eş başkanı Salih Müslüm bu açıklamayı yalanladı..
ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkilinin Suriye’nin kuzeyinde havadan yapılan silah yardımının YPG’ye gitmediği iddiasına PYD Eş Başkanı Salih Müslim’den yalanlama geldi. Müslim, “50 ton silah geldi, daha da gelecek” dedi.Amerika’nın kendilerine silah gönderdiğini doğrulayan Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “O silahlar Türkiye’ye sokulursa, PYD’yi yok ederiz” sözlerine yönelik de konuştu.
PYD Eş Başkanı “Kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz” açıklamasında bulundu.
PKK’nın yayın organı ANF’ye konuşan Müslim, “Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek” ifadelerini kullandı.
ÇOCUK KANDIRMACASI
   PYD’ye açıkça atılan bu silahlar kime doğru dönecek sorusuna PYD kim sorusuna cevap verirsek bir cevap buluruz.
 PYD PKK’nın Suriye kolu.
   PYD = PKK
   Yani?
   Yanisi şu ki Amerika sınır hattında iyice zayıflayan PKK’ya dolaylı yoldan silah yardımı yaparak açıkça ihanet sergiliyor.
   Aynı Amerika ülkemizde İncirlik Üssüne iyice yerleşmiş durumda.
   Bu ihanete bir cevap verilmeyecek mi? Amerika İncirlik’ten kovulmayacak mı?
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler