İmam-ı Azam ve Hadislerle Hanefi Fıkhı Paneli Tamamlandı

Ünlü Suriyeli Alim Muhammed Avvame ile Prof. Dr. Mehmet Özşenel’in katıldığı ve Baş vaiz Mustafa Akgül’ün yönettiği panel, fıkıh konusuna ilgi duyan geniş bir kitleyi bir araya getirdi. 

50. Dönem MTTB Genel Başkanı Ömer Öztürk’ün kurucusu olduğu Fatih Gençlik Vakfı ve Misvak Neşriyat’ın düzenlediği program, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kur’an-ı Kerim okunarak ve İmam-ı Azam ile ilglili kısa bir video yayınlanarak başlanan  programda İmam-ı Azam çeşitli yönleriyle anlatılırken, tercümesi tamamlanan Hadislerle Hanefi Fıkhı isimli eser de katılımcılara tanıtıldı. Meşhur âlim Avvame, İ’laüssünen adlı eseri Hadislerle Hanefi Fıkhı  adıyla Türkçe’ye kazandıran Misvak Nesriyat’ın kurucusu Ömer Öztürk’ü kutlayarak başladığı sözlerini, İ’laüssünen isimli eserin ilim dunyasindaki haklı şöhretinden ve bu kitabin hadis ve fıkıh açısından öneminden bahsederek sürdürdü. 

Bunun yaninda İmam-ı Azam’ın hadis-i şeriflere bağlılığını, İmamı Azam’a uymanın, Peygamber (s.a.v.) Efendimize ulaşmanın en kestirme yollarından olduğunu ve  Ehli Sünnet’ten bir hak mezhebe bağlı olmanın gerekliliğini de vurgulayan Avvame konuşmasını ülkemize ve tüm İslam âlemine dua ederek tamamladı. 

 İlahiyat ve Diyanet camiasından sevenlerinin yoğun ilgi gösterdigi panel sonrası Muhammed Avvame Hoca ailesiyle birlikte Malezya’ya gitmek üzere havaalanına yolcu edildi.

PAYLAŞ
Etiketler