Komünistin cenaze namazını kıldırmayan imam

   Şimdi Türkiye’den “başka yerde olur mu acaba?” dedirten bir manzara getireceğiz.

   Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyü’nde Ömrünü İslam dinine düşmanlıkla ve savaşla geçiren “Komünist Çavuş” olarak bilinen şahsın cenaze namazını kıldırmayan imam müftülükçe görevden alındı. Zafer Gerek, “Ben komünistin salasını da okumam, cenazesini de kıldırmam” dedi, cenaze namazını komşu köyden getirilen imam kıldırdı.
   “Komünist Çavuş”un ölümü üzerine köyün eski muhtarı İbrahim Durmuş, imam Zafer Gerek’in evine gitti, “Hocam Durmuş Çavuş vefat etti, yarın cenazesini kaldıracağız bugünden bir sala versen” ricasında bulundu. Ancak, imam sala okumayacağını, cenaze namazını da kıldırmayacağını söyleyince eski muhtar şaşırdı.
   İmamın bu tutumu “Komünistin cenazesi kılınır mı, kılınmaz mı?” tartışmasına neden oldu. Cenaze ortada kalınca, durum CHP il yöneticilerine bildirildi, müftülükten cenaze namazının kılınabilmesi için yardım istendi.
   Cinali Köyü İmamı Vatan Taşdemir, Kurttepe Köyüne getirilerek Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrasında “Komünist Çavuş” toprağa verildi.
   “İnsanları komünist, solcu diye ayırma hakkı yok”
   İmamın cenaze namazını kıldırmamasının oluşturduğu gerginliğin giderek büyümesi üzerine Jandarma timleri köyde sıkı önlemler aldı, imam da köy dışına çıkarıldı. Bu gelişmeler üzerine Kurttepe Köyü İmam Zafer Gedik İl Müftülüğü tarafından görevden alındı.
Cenaze törenine katılan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de imamı ve hükümeti hedef aldı.
İmam görevden alındı ve sonra göreve iade edildi…
FIKRAYI GÖRÜYOR MUSUN FIKRA yav fıkra
   İmam efendiden Allahu Teala razı olsun. Çok güzel bir duruş sergilemiş ve üzerine düşeni yapmış.
   Fıkraya bak,
   Camiye, dine, İslam’a karşı olan Chp teşkilatı olaya müdahale edip “ayırım yapmayın namazımızı kıldırın” diyor. Sanki bu inanı bir vazifeymiş gibi. Cenaze namazı Müslümanlar için yerine getirilmesi gereken bir vazifedir. İslam düşmanı, komünist, kafir, hıristiyan ve yahudilerin namazı kılınmaz.
   Diriyken namaza camiye karşı olanlar ölülerinin camiye gelmesini neden bu kadar ısrarla istiyor anlamak imkansız.
   Ya müftülüğün yaptığına ne demeli!
   İmam efendi üzerine düşeni yapmış ve “kıldırmam” demiş. Müftülük imamı kollayacağı yerde onu görevden alarak din düşmanlarına pirim veriyor ve imamların bu gibi vakıalarda dik duruşunun önüne geçerek Allah’ın rızasından ziyade müftünün rızasını gözetmek durumunda bırakıyor.
   Ya cenazeyi kıldıran diğer imama ne demeli!
   Bu imam kıldırmayınca diğer köyün imamı kıldırmış. Bilemiyoruz belki de niyet etmemiştir ama olsun yine de İslami duruştan çok uzak bir tavır.
   Bu tavır da müftülüğün tutumundan kaynaklanıyor…
   Artık bu duruma bir çözüm bulunmalı. Herkesin cenaze namazı kılınmamalı. Hele İslam’a, İslami değerlere düşman olan ve bu hali bilinen insanlar camiye getirilmemeli. İmamlar cemaatin, köyün durumuna vakıf olduğu için “namazı kılınmaması gereken” kişinin namazını kılmama gibi “yasal” bir hak verilmeli.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler