Fethullah Gülen'in unutulmayan darbe seviciliği "asker daha demokrat"

FETHULLAH GÜLEN VE DARBE SEVİCİLİĞİ
Amerika medyasına verdiği yapmacık kınama demeçleri bize hiç inandırıcı gelmedi. Çünkü 28 Şubat’ta da aynısını yapmıştı… İşine gelmeyen Müslüman idareyi hazmedemeyen Gülen askerî darbeye çanak tutmuştu.
İŞTE TARİHTEN NOTLAR:
28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen… 11 Ocak 1997’de Necmettin Erbakan Ramazan nedeniyle 51 tarikat ve cemaat liderini Başbakanlık Konutu’na iftara çağırmış, Fethullah Gülen de çağrılanlar arasında olmuş ancak iftar yemeğine katılmamış, olay kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olmuştur. 29 Mart 1997’de Samanyolu TV’de katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni siyasete müdahale etmek ve muhtıra vermekle eleştirenlere karşı “Asker demokratik yollarla sorunların çözümünü istedi” demiş,28 Şubat sonrasında Necmettin Erbakan’ı eleştirenler arasında yer almış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesini demokratik bulduğunu söylemiştir. Yine 16 Nisan 1997’de Kanal D’den Yalçın Doğan’a verdiği röportajında da askerin tutumunu destekleyerek şöyle demiştir:
“Askerlerimiz bir yönüyle yaptıkları bazı şeylerden ötürü bazı çevrelerce, belki antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Ama onlar konumlarının gereğini anayasanın kendilerine verdiği şeyleri yerine getiriyorlar. Hatta dahası, ben zannediyorum, onlar, bazı sivil kesimlerden daha demokrat. Herhalde onların temsil ettikleri kuvvet şu partiler arasında birbirini istemeyen insanların elinde olsa bir gece hızlı bir baskınla gelirler hasımlarını bertaraf ederler onun yerine otururlar. Kuvvet ellerinde olduğu halde çok mantıki davranıyorlar. Çok muhakemeli davranıyorlar. Epey zamandan beri. His öne çıkmıyor burada ve kuvvet, güç gösterisi şeklinde öne çıkmıyor. Bana demokraside daha dengeli geliyorlar, o açıdan.” (Fethullah Gülen (16 Nisan 1997, Kanal D)

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ