2016 Okul kitaplarında başörtüsü cambazlığı

   Milli eğitim sistemini sil baştan düzeltmeden, “ahlağın bilgisini” değil ahlak eğitimini vermeden, “dinin kültürünü” değil dinin özünü benimsetmeden bu eğitim sistemi bizi ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmeyecektir…
   Eğitim sisteminin kültürümüze, dinimize, örfümüze uygun hale gelmesi de öncelikle kitapalardan başlayacaktır. Gelin görün ki, fetö’den temizleniyor denilen Milli Eğitim’de hala çocukların algısıyla oynanıyor.
   Kitaplarda çocuk genç kadın erkek gibi halk sınıfları çeşitli konularda yansıtılıyor fakat yansıtılan toplum şekli bizim toplumumuzdan uzak duruyor.
   Özellikle “başörtüsü ve giyim” konusunda çocuklar üzerinde bir algının olduğu göze çarpan kitaplarda nedense başörtüsünü sadece yaşlı teyzeler giyerken teyze de yaşlı haline rağmen yarı çıplak bir halde oluyor…
   Halbuki toplumuzda yediden yetmişe başörtülü, çarşaflı, cübbeli, sakallı insanlar halkın çoğunluğunu oluşturmaktadır.
   Toplumun gerçek yapısı okul kitaplarına neden yansıtılmıyor?
   Kimden korkuluyor?
   Yeter artık şu kemalist zihniyet artıklarının zırvaları… Kitaplarda hala bu zırvalar göze çarpıyor. Her kitapta bir ataput köşesi.
   Bu halk devlete sahip çıkıyor, devlet de halkın değerlerine sahip çıkacak ve devlet düşmanı kemalistlerin zihniyetini kitaplardan ve eğitim sisteminden tamamen kazıyacak.
   Hükumeti bu konuda yapıcı bir şekilde eleştiriyoruz. Lütfen bu konuya ciddiyetle eğiliniz…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ