İsrafil Balcı'nın laf cambazlığı

   Cahil bir topluluğa hitap ettiğiniz zaman lafı evirir çevirir karşınızdakilerin aklına “şüphe” tohumu ekersiniz. Sonra baklayı çıkarır ve inkar edersiniz…
Hilal Tv’de İsrafil Balcı’nın alt yazıda verilen cümlesini görüyorsunuz.
“Kur’an’da cuma namazı yoktur, cuma günü namaza çağrı vardır.”
Kelimlerle kurgulanmış oyuna dikkat edin.
“Kur’an’da cuma namazı yoktur” diyor. Elbette açsan baksan “salatu’l Cuma” diye bir tabir bulamazsınız Kur’an’da. Hemen ardından da “cuma günü namaza çağrı vardır.” diyor.
Yani direkt “Cuma Namazı yoktur” demiyor.
Önce alt yapısını hazırlıyor. “Kur’an’da yoktur” diyor. Yani Cuma namazının o zihinlerdeki “olmazsa olmaz” imajını kırıyor ilk olarak. Sonra “cuma namazına çağrı vardır” diyerek herhangi bir namaz statüsüne indiriyor.
Ve böyle böyle izleyenlerin zihinlerini bulandırıp bir farzı daha önemsizleştirip terkettirmenin gayreti içerisindeler.
Cahiller de itiraz etmeden her anlatılanı kabul ederek izliyorlar.
TAKTİK HEP AYNI
   Evrimi savunacak ve hatta Kur’an’a söyletecek ama bunun alt yapısını nasıl hazırlıyor adam? Adem aleyhisselam ilk insan olursa bu mümkün olmayacak. O halde ne yapmalı? Önce Adem aleyhisselam’a baba bulunmalı. İlk insan olmadığı açıklanmalı.
   Daha sonra bunun üzerine yapılan tartışmalar ne olursa umursanmadan gavurluk teorisi olan evrim ortaya atılıyor ve en saçması bunu Kur’an’a söyletmeye çalışıyor…
   Defalarca söylüyoruz… Kur’an’a değil kendi Kur’an’a söyletmeye çalıştıklarına çağırıyorlar ama adamlar akıllarını kullanmıyor ki, sorgulamıyor ki… Ne desek boş.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ