Mustafa İslamoğlu’nu putlaştıran taraftarları

   Geçtiğimiz günlerde sitemizde “Diyanet samimiyse Mustafa İlsamoğlu’nu da araştırsın ve rapor hazırlasın” diye yayın yapınca telaşlanan Twitter’dan Mustafa İslamoğlu’nun ve taraftarlarının hesaplarından hedef haline getirildik. Bir de bunlarla uğraşıyoruz.
 

  Son bir haftadır twitter’dan saldırı ve hakaretlere cevap verirken çok önemli izlenimler edindik ve sizlerle paylaşalım istedik.

CEHALETİN ZİRVESİNDELER
   Gördük ki, Kur’an ilimlerinden zerrece nasiplenmemişler. Daha bir tek arapça kelimenin orjinalinden mana veremiyorlar. Ayetin iniş sebebi, öncesi ve sonrasından en önemlisi de Kur’an bütünlüğünden habersizler.

   Yani mesele Kur’an’ı anlamak ise Kur’an’ı anlamak için gerekli hiçbir şeyi bilmiyorlar.

   Çok cahil olduklarına şahit olduk.

   Tek bildikleri şey hocam dedikleri adamın videolarından duydukları, twitter’dan paylaştıkları.

   Kur’an ayetine hiç çekinmeden utanmadan yanlış tevil ediyor, bir şey soruyorsun kendisi cevap veremiyor hocasının videosunu gösterip “bak burada izah ediyor” diyor.

   Yani hocalarına bağımlı hale getirilmişler. Ondan başka bir şey bilmedikleri için onun anlattıklarını da din zannediyorlar.
   “Onun referansı Kur’andır” diye savunmaya geçiyorlar ama cahil oldukları için Kur’an’ın manasında yaptığı tahrifatı anlayamıyorlar.
   Sıkışınca cevap veremeyip “terlik kefen satışları” diye saldırıya geçiyorlar. Kendileri “meal” pazarının müşterileri haline getirilmiş haberleri yok.

PEYGAMBER, ŞEYH, MÜRŞİD.. HEPSİ M. İSLAMOĞLU
   Bunlara öyle bir zehir vermişler ki, “şeyh mürşid tarikat tasavvuf” onlara göre şirk ama hocalarına öyle bağımlı hale getirilmişler ki, müridlere isnat ettikleri sorgusuz itaati kendileri çok çok üstünde bir itaatle yaşıyorlar.

   Hocası sanki günahtan beri, hatadan korunmuş gibi ona toz konduramıyor cevap da veremediği için hakaret edip tekfir edip kaçıyorlar.

CAHİLLERLE VAKİT KAYBI
   Bir hafta içinde bunların ruh hallerini çözdük ve ilmi cehaletlerini öğrenmiş olduk. Bundan sonra tarikat erbabına ve şeyhlere attıkları her iftiraya aynı şekilde cevap vereceğiz. Çünkü kendileri hocalarını haşa Peygamber yerine koymuşlar, sorgusuz sualsiz (sorgulayacak ilim olmadığı için) itaat ediyorlar ve yanlışa düşebileceği ihtimalini bile değerlendirmiyorlar.

   Bu cahillerle uğraşarak en değerli sermaye olan vakti israf etmekten Allah’a sığınıyoruz…

   Size de tavsiyemiz sakın ha “ikna ederim” zannıyla tartışmaya girmeyin. Cahili ikna edemezsiniz çünkü. En azından biraz birikimi, temel ilimlere vukufiyeti varsa o başka tabi. Onunla usulünce tartışın diğerleri ile boşuna vakit kaybetmeyin. Bizden size tavsiye…

   Bu arada Elhamdülillah hocalarının bize karşı kin ve nefreti aşılayıp “tekfir” etmesine/ettirmesine rağmen sitedeki reddiyeleri okuyup dönenler ve tuzaklarına düşmeyenler de var. Elhamdülillah.

    Çoğu zaman vurguladığımız gibi: İslam’da sonradan çıkan her köksüz, temelsiz akım bir gün mutlaka yıkılacak, Ehli Sünnet kıyamete kadar ayakta kalacak… Ne mutlu Allah’ın ve Resulü’nün bu kutlu yoluna hizmet edenlere…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ