Referandum da Evet mi Hayır mı?

   Bu soru çok sorulduğu için açıklama yapma gereği hissettik. Neticede bu parti seçimi olmadığından particilik de işin içinde olmayacaktır. Dolayısıyla işin siyasi tarafından çok sosyal yönü vardır.
EVET Mİ HAYIR MI?
   Değerli kardeşlerimiz, ehli takva, samimi, dava ehli ve olayları iyi analiz edebilen yeri gelince hükumeti yerden yere de vuran hocalarımızın bu konudaki kararı hiç tereddütsüz “evet”tir. Dolayısıyla bizler de dahil olduğumuz cemaatin büyüklerine bu konuda uymaya çalışacağız.
   Çünkü bu değişiklikteki en önemli husus olan “başbakanlığın kalkıp” cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesiyle sol zihniyetin iktidar olması bir hayale dönüşürken en azından şu saçma sapan koalisyonlara bir son veriliyor. Bunun dışındaki maddeler zaten yürütmeyle alakalı şeyler.
HAYIR DENEBİLİR Mİ?
   Bu oylamada evet demiyorsanız bile “hayır” dememenizi, çekimser kalmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu oylamada en tehlikeli şey tarafını yanlış belirlemek olacaktır. Şu soruya vicdanınızda mutlaka cevap vermelisiniz, bu değişikliği beğenmediyseniz bile “hayır” dediğiniz takdirde kimlerin safında olacaksınız?
   Solcu, kemalist, din düşmanı, Pkk, Hdp, Avrupa, Soros…
   Ne kadar İslam’a, değerlerimize küfreden kuduz köpek varsa hayır tarafında…
   Yani bu Allah düşmanlarının olduğu tarafta olmayı mideniz kaldırıyorsa sizin bileceğiniz bir iş. Ama size şunu hatırlatalım: 

غَرَضُ عِكْرِمَةَ أَنَّ اللَّهَ ذَمَّ مَنْ كَثَّرَ سَوَادَ الْمُشْرِكِينَ مَعَ أَنَّهُمْ كَانُوا لَا يُرِيدُونَ بِقُلُوبِهِمْ مُوَافَقَتَهُمْ قَالَ فَكَذَلِكَ أَنْتَ لَا تُكَثِّرُ سَوَادَ هَذَا الْجَيْشِ وَإِنْ كُنْتَ لَا تُرِيدُ مُوَافَقَتَهُمْ لِأَنَّهُمْ لَا يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ

 “Allahu Teala, her ne kadar kalben müşriklere muvafakat etmeyi, onlara uymayı istememiş olsalar da müşriklerin karaltısını çoğaltanları kınamıştır. İşte sen de her ne kadar onlara uymayı istememiş olsan da bu ordunun karaltısını çoğaltma! Zira onlar, Allah yolunda savaşmamaktadırlar.” (Feth’ul Bari, 8/263)
 

مَنْ كَثَّرَ سَوَاد قَوْم فَهُوَ مِنْهُمْ

   “Her kim bir kavmin karaltısını çoğaltırsa o da onlardandır,” (Ebu Ya’la)
   Dolayısıyla desteklemiyorsanız bile karşı cephede yer almayın ki, en azından onların safında yer tutmuş olmayasınız.
   Karaltının çoğaltılmasıyla alakalı (Nisa: 97) tefsirine de bakabilirsiniz…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ