Referandum ve Mazlumların umudu Türkiye

   Öncelikle bu değişikliğin vatanımız milletimiz 
   Referandum sürecinde takip ettiğimiz kadarıyla Batı medyası sonuna kadar karalama kampanyası ve tehditlerle düşmanlığını gösterirken mazlumlar da dualarıyla destek verdi.
   Göz yaşı ve kanın eksik olmadığı İslam coğrafyasının, Filistin/Gazze’nin, Suriye’nin, Irak’ın, Somali’nin, Afrika’nın gözü Türkiye’de.
   Arapça sayfalarda ve ve yapılan yorumlarda Türkiye’ye dualar edildiğine, güzel temennilerde bulunulduğuna şahit oluyoruz.
   Yani kısacası Osmanlı zamanında olduğu gibi mazlumların umudu yine Türkiye.
   O halde siyasilere çok iş düşüyor. Doğru dış politikalarla Müslümanları kucaklayıcı ve Müslümanlara odaklanıcı bir yol izlemeli.
   Alimlerimize çok iş düşüyor. Ehli Sünneti İslam coğrafyasında canlandırmamız ve Müslümanların bid’at yollara saparak kafirlerin oyuncağı olmasını bu şekilde engellememiz gerekiyor.
   Yani devlet ve millet olarak küçük hesaplar peşinde koşmamalı büyük düşünmeliyiz. Dar bakış açılarını bırakıp küresel oyun kurucu konuma yükselmeliyiz. Elbette bu konuma yükselmek için bir çok şartın yerine gelmesi gerekir ama en önemlisi Ehli Sünnet çizgisinde İslami hassasiyetlere sahip kaliteli nesiller ve kalifiye eleman yetiştirmektir.
  Nesillerimiz Ehli Sünnet çizgisinden ve İslami hassasiyetlerden uzaklaşırsa 10 tane referandum da kazanılsa bir şey ifade etmeyecektir.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler