Fatiha 7 ayeti Tefsirli Meali

Bir önceki ayette “dosdoğru yola ilet” duasına hangi yolların doğru hangi yolların ise yanlış olduğunu beyan ile Rabbimiz buyuruyor ki:

صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ

  “Kendilerine in’âm etmiş (ihsan ve ikramda) bulunduğun o (peygamberlerin, sıddîkların, şehitlerin ve salih) kimselerin yoluna!
   (Senin tarafından) kendilerine gazap edilen (Yahudi)Ierin (yoluna) değil, (doğru yoldan saparak) dalâlete düşen (Hristiyan tâife)Ierin (izine) de değil!”
Kendilerine ihsan ve ikramda bulunduğun yani, peygamberlerin, sıddıklarm, şehidlerin ve salihlerin yoluna girenlerden eyle. Onlar ne güzel arkadaştır. Ey Allah’ım! Bizi, doğru yoldan çıkan ve eğri yola giren düşmanlarının zümresine katma. Yani bizi, senin gazabına uğramış olan yahudilerin veya hak yoldan sapmış olan h iristi yani arın zümresine katma. Çünkü onlar se­nin mukaddes şeriatından çıktılar ve böylece gazaba ve ebedî lanete mûstehak oldular. Allah’ım duamızı kabul et.
AYET MEALİNDE OYNAMALAR
   Özellikle batı tarafından kalemi kiralanmış olan (alim olmayan) meal yazarları bu ayette geçen gazaba uğrayan ve sapıtan ifadelerini çarpıtarak Yahudi ve Hıristiyanları ifade dışı tutarlar. Halbuki Maide suresi 60’da gazaba uğrayan Yahudilerden, Maide 77’de ise sapıtan Hıristiyanlardan bahsedilir…
Bu ayet bize meal yazarının art niyeti hakkında da bu şekilde bilgi verir…
40 REKAT DUA EDİP TERSİNİ YAPMAK
   Beş vakit namazın 40 rekatın her birinde Hıristiyanların ve Yahudilerin yoluna uymamak için dua ediyoruz lakin halimizle, hareketimizle, giyinişimizle, evimizle, ortamımızla onlara benzemeye çalışıyoruz. Onlardan gelen herşeyi baş tacı yapıyoruz. Onlar gibi olmakla gurur duyuyoruz. Onlar gibi giyinmek “zevk” meselesi çerçevesinde değerlendirilip hoş karşılanıyor. Hatta onlar gibi inanmaya bile başladık neredeyse…
   Bu da biz Müslümanların dinimizden ne derece uzak olduğumuzu, sıratı müstekimden şaştığımızı gösterir.
   Dosdoğru yola ulaşmak Resulüllah ve ashabının izini takip etmekle mümkün olacaktır.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ