Ka'be otellerinde hilal yerlerde

Bir takipçimiz dikkatini çeken hususu sizlerle paylaşıyor:
Türkiye’de Zemzem Towers adıyla bilinen Abraj al Bait otel ve alışveriş kompleksi; Kabe’nin hemen karşısında yer alan saat kulesinin altındaki oteller grubudur. Kabe’ye en yakın oteller bunlardır. 
Ejyad kalesi yıkılarak yerine yapılmış,  Kabe’ye yüksekten bakılması nedeniyle eleştirilmiş,  ancak zamanla en çok da biz Türklerin ilgi odağında olmuş, hac ve umre için tercihlerimiz arasına girmiştir. 
Bu tartışmayı bir kenara bırakacak olursak, bu bina içinde konuk ağırlayan otellerden biri olan ve saat kulesinin altına denk gelen Zamzam Pullman isimli otelde,  umre grubumuzda yer alan değerli bir tarihçi hocamızın birşey dikkatini çekti ve bizlerle paylaştı. Ben de bunu fotoğraflayarak, sizlerle paylaşmak istedim. 
Otel lobisinde yerdeki desende tam 6 adet alakasız hilal resmi var ve müslümanlar farkında bile olmadan basıp geçiyorlar. Elbette bu desende yanlışlıkla israili bir figür veya haç yok.
Bu kompleksde yer alan başka bir otel olan swissotelde ise isviçre bayrağı basılı peçeteler vs.. kullanılıyormuş. İsviçre bayrağı kırmızı zemin üzerinde beyaz haçtır. 
Kabe’ye yakınlığı sebebiyle yaşlılar ve zamanı kısıtlı olanlar tarafından tercih edilen bu oteller grubuna yakında yenileri eklenecek. Kabenin dört tarafında inşaat var. Bu gidişatı  engelleyemiyoruz. Doğru da bulsak, yanlış da bulsak, bu bir realite. 
En azından burada işletmecilik yapacak olanların müslüman olması,  İslami değerlere hürmet göstermesi gerekir. Bu konuda devlet yetkililerimiz gerekli girişimlerde bulunmalı, vatandaş olarak bizler de bu otelleri tercih etmeyerek tur şirketlerini sıkıştırmalıyız. Ben ikisinin adını veriyorum. Zamzam Pullman ve swissotel. Ayrıca bu kompleksin yanındaki Hiltonun da ne olduğu malumdur. Lütfen bu otelleri tercih etmeyelim. 

PAYLAŞ
Etiketler