Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e hadisli ağaç hatırlatması

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü programında konuştu. Filistin konusunda sert mesajlar veren Erdoğan, İsrail’e resti çekerek “Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar” dedi

PEKİ O AĞAÇ NEDİR?

   Erdoğan Müslüman ve Yahudiler arasında çıkacak olan Peygamberimizin haber verdiği savaşa işaret etmiştir.
   Hadis-i şerife göre kıyamete yakın olacak bu savaşta yahudiler öyle bir hezimete uğrayacak ki, arkasına saklandıkları taş ve ağaçlar “arkamda bir yahudi var, gel ve onu da öldür” diye nida edeceklerdir. Ğargat ağacı bunun dışındadır. Yahudilerin de ğargat ağacı diktikleri meşhurdur.
   Bu konuda yine meşhur bir hadise vardır ki Yahudilerin bu konuya çok aşina oldukları görülmektedir:

   İsrail’in melun başbakanlarından Menahem Begin adında birisi basın toplantısı yaparken Hollanda’lı gazetecilerden birisi şu soruyu sordu:
”Efendim, İsrailoğulları’yla alakalı Hazreti Muhammed’in  bir beyanatı var.Orada diyor ki:
”La tegumü-ssa’atü hatta tugatil-elyehud” Sizler yani müslümanlar, Yahudiler ile – israiloğullarıyla, kıyasıya, çok şiddetli bir savaş yapmadıkça, korkunç bir mücadele yapmadıkça kıyamet kopmayacak.Savaş öyle şiddetli olaca ki:
”Hatta yahtebie-lyehudiyye veraelhaceri veşşeceri” O savaşın şiddetinden, müslümanların savaşa hakimiyetinden bazı yahudiler bir takım ağaçların ve taşların arkasına saklanacaklar.Ancak yahudiler için bu kaçış da çare olmayacak:
”Yegulu-lhaceru veşşeceru” Yahudinin arkasına saklandığı ağaç ve taş dile gelecek, konuşmaya başlayacak ve diyecek ki:
”Ya müslim! inne veraii yehudiyye faktulhü” Ey müslüman! benim arkamda da saklanmış bir yahudi var, gel Allah için onu da öldür! diyecek.
 
Hollanda’lı gazeteci soruyor:”Bu konuda ne diyorsunuz, görüşünüz nedir, bu konuda ne düşünüyorsunuz?”
 
Menahem Begin ibret ile dolu, müslümanların kafasına ‘dank’ etmesi gereken, yahudiler ile dost olmanın müslümana zarardan başka hiçbir şey getirmeyeceğini beyan eden, müslümanların üzerinde oynana oyunları haber veren şu cevabı veriyor:
”Ben 6 yaşındayken bizi okutmaya gelen hahamımız (yahudilerde din adamı-sinagog bekçileri) Muhammed’in (Sallallahu aleyhi ve sellem) bu sözünü anlattı bize.Ben bu sözü 6 yaşındayken işittim.” Gazetecilerin hayretli bakışları arasında sözlerine devam ediyor ve diyor ki;
”İşte bizde yahudiler olarak, İsrailoğulları olarak bu sözün karşısında tedbirimizi almışız, almaya devam ediyoruz.
Tezgahlarımız, ajanlarımız, teşkilatlarımız, elemanlarımız öyle çalışıyoruz ki Muhammed’in (Sallallahu aleyhi ve sellem) haber verdiği bu ümmet meydana gelmesin diye her tedbiri almışız.” diyor…

 

PAYLAŞ
Etiketler