Boşanmaları teşvik eden Adaletsiz kanun: Süresiz Nafaka

   İslam’da Kadın kocasından boşandıktan sonra iddetini (üç hayız / regl ya da üç temizlik) doldurana kadar nafakası boşandığı kocasına aittir. Türkiye’de ise boşanma halinde adam süresiz nafaka ödemeye mecbur ediliyor.

ADALETSİZLİK VE SUİSTİMAL

   Öncelikle bu muamele çok büyük bir adaletsizliktir. Nikah olmayınca kadın eski kocasına artık yabancıdır. Kimse kendisine yabancı birisinin nafakasını ödemekle sorumlu tutulamaz. Geçmişte evlilik bağı olması bu gerçeği değiştirmez. Artık iki yabancı vardır ve herkesin yolu ayrıdır.

   Geçimsizliğin sebebi kadın olması halinde bile bu yük erkeğin sırtına vurulmaktadır ki bu da yine ayrı bir saçmalıktır.

BOŞANIR ÖMÜR BOYU RAHAT YAŞARIM!

   Bu adaletsizlikler suistimale de kapı aralamıştır. Çevremizde şunu duyar olmuşuzdur: “Zengin bir koca bulur, bir kaç yıl evli kalır boşanırım. Sonra ömür boyu çalışmadan gül gibi yaşarım”

   Çünkü ne de olsa süresiz nafaka var!

   Böyle düşünüp uygulayanlar az değil. Ve en acısı da bu süresiz nafaka adaletsizliği “kadınlara büyük bir güvence verdiğinden” aile içi geçimsizlikte kadınların hiçbir çaba içine girmeden ilişkiyi daha çabuk bitirmesi ve boşanmak için mahkemeye koşması da bu yüzdendir.

   Boşanmaların artmasının en büyük sebeplerinden birisi bu adaletsiz uygulamadır.

SON VERİLSİN!

   Erkekler bu hususta çok mağdur durumdalar. Boşanan erkek yeni bir yuva kuruyor. Ailesini geçindirmenin telaşı yanında bir de boşandığı ve artık kendisine yabancı olan bir kadına yıllarca nafaka ödemek zorunda kalıyor.

   Adalet Bakanlığına son yıllarda bu mesele hakkında yüzlerce şikayet gittiği halde önemli bir adım atılmış değil.

   Biz de mağdurların sesini duyurmak namına bu yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Devlet adaletsizliklerle payidar olmayacağı gibi “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü gereği de bu adaletsizliğe son verilmesini temenni ediyoruz.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ