Diyanet müdürü Ali Erbaş Cübbeli Hoca’ya ve Medreselere iftira attı

   Kendisi daha ilk olarak Diyanetin başına geldiğinde Dinler arası diyalog faaliyetleri sebebiyle Fetö ile olan ilişkisinden bahsetmiştik. Onların çalışmalarında ve toplantılarında bulunmasını dikkatinize sunmuştuk. Yani kendisi dinler arası diyalog faaliyetlerine inana bir insan. Fetöcü olmasa da aynı zihniyete sahip bir insan. Dolayısıyla daha en başında problemli bir zat olduğu anlaşılıyor.

   Bu kişi kalkıp Cübbeli hoca’ya iftira ediyor ve medreselere saldırıyor.

   Cübbeli hoca’yı kastederek “okul okumadığıma hamdolsun diyor” diyen Ali Erbaş bilmiyor ki Cübbeli Hoca’nın da okul diploması vardır. Cübbeli hoca “sapıkların okulunda, sapık okullarda okumadığına” şükrediyor.

   Yalan yanlış bilgilerle bu şekilde iftiraya varan ifadeler kullanması da koca Diyanet için büyük bir leke olsa gerek.

   Mele alımlarında sınava gelenlerden bahsediyor. Bir kişi ile yaşanan diyalogla bütün medrese ehlini bir tutuyor. Ve bilmiyor ki, o sınavlara başvuranların ekseriyeti medreseden (icazet alsa bile) çıkmış, uzun zaman ilimle meşgul olmamış ve imam olmak için başvurmuş kişiler.

   Diyanetin içinde de İslami ilimlere vakıf olup ezberden okuyanların olduğunu söylüyor. Halbuki araştırsanız o sınavı yapan kişilerin çoğu da temel eğitimini medresede almıştır. Ya da yine Medreselilerin kurduğu EĞİTİM MERKEZ’inde okumuştur.

   Hadi bunu da inkar etsinler…

   “kişi bilmediğinin düşmanı” diyen kendisi bilmediği, içine dahi girmediği medreseye düşmanlık ediyor. Bu da dikkat çekici bir ayrıntı.

   Çünkü hepsi ve cümle alem biliyor ki İlahiyatın ve Diyanetin ortaya koyacağı herhangi bir dalalet unsur olursa ilk karşısına medrese okumuş hocalar dikiliyor.

   Ve yine biliyorlar ki ekilmeye çalışılan sapıklık tohumları medreselerde yetişen hocalar sebebiyle yeşermiyor veya deşifre oluyor.

MEMURSUN GELİP GEÇİSİN

   İlahiyatları ve Diyaneti “İslam’ı yok etmek” amacıyla kurmuşlardı. Önlerine Medreseler geçilmez bir set çekti. Şimdi bu seti yıkmak için harekete geçtiler.

   Diyanet başkanı olan her memur kendisini dinin sahibi zannediyor. Halbuki sen bir memursun, geçicisin. Halkın değerlerine sahip çıkman gerekirken saldırıyorsun. O görevden alındığın zaman kimse “bir Ali Erbaş varmış” deyip seni anmayacak, yad etmeyecek. Unutulup gideceksin.

   Fakat medreseler yine ayakta olacak. Dün asıp kesip yok edemediler, bu gün de istediğiniz kadar devlet imkanlarını kullanarak da saldırın yok edemeyeceksiniz.

   Zinaya bile haram diyemeyen, batıya yaranmak için Allah’ın ayetlerini çiğneyenlerin İslam adına konuşmaya çok da hakkı yoktur.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ