Erbakan Hoca’nın dolara karşı bulduğu büyük formül

Döviz kurunun yükselmesi ve neredeyse her gün yaşadığımız devalüasyon hatırlara tarihi bir gerçeği getirdi… Doların “sömürü çarkı”na karşı 1974 yılında ‘ortak para birimi’ fikrini projelendiren, Erbakan Hoca, ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulmasının ise buna bağlı olduğunu söylemişti… Erbakan’ın, daha sonraki yıllarda İslam Dinarı adını verdiği ‘ortak para birimi’nin bir örneğini de yaparak 1994 yılında TBMM’de milletvekillerine göstermişti…

İSLAM ORTAK PAZARI İÇİN YAPTIRILMIŞTI…

Türkiye’nin dolar ile ekonomik savaşı sürerken, siyasi tarihimizde büyük atılımları gerçekleştiren Erbakan’ın projesi yine akıllara geldi. 1970’lerde fikir olarak ‘İslam Ortak Pazarı’ vurgusunu yapan Erbakan, 1990’lı yıllarda ise söz konusu ortak pazar için ‘1 Dinar’ın prototipini yaptırdı.

Erbakan, İslam Dinarı Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, elinde bulundurduğu ‘1 İslam Dinarı’nı dinleyicilere göstererek, bunun atom bombasından çok daha etkili olduğunu söylemişti.

D-8 ÜLKELERİNİ DİNAR İLE BİR ARAYA TOPLADI

Milli Nizam Partisi ile 1969 yılında siyasi hayatına başlayan Erbakan, öncelikle İslam ülkelerinin kendi aralarında bir araya gelerek ‘İslam Ortak Pazarı’nı kurmasını önermişti.

   Müslüman devletler “İslam dinarını” kullanacak, diğer devletler de İslam devlerine alışverişte mecbur olduklarından İslam dinarı kullanmak zorunda kalacaklar, bir dünya parası olacaktı. Böylelikle doların etkisi kırılıp İslam dinarının etkisi artacaktı.

DOLAR DEĞİL YERLİ PARA BİRİMİ

   Bu sıkıntılar belki de daha güzel şeylere vesile olabilir. Mesela doların hakimiyetine son vermek isteyen büyük ülkeler birbirleri ile dolar yerine kendi para birimlerini kullanabilirler.

   Daha farklı şeyler de olabilir. Ama inşaAllah ABD’nin bu kudurmuşluğunun, dünya ülkeleri ile kavgaya tutuşmasının Amerika’nın çöküş sürecini hızlandıracağına inanıyoruz.

BİZ ALLAH’A DÖNELİM YETER Kİ

   Bir de “bizim Allah’ımız var” diyorsak O’na ne kadar döndüğümüzü, O’nun emirlerini ne kadar yerine getirdiğimizi, işlerin O’nun rızasına uygun olup olmadığını kontrol edelim.

   Topluca O’na dönelim, tövbe edelim.

   O bir kapı açacaktır…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler