Sahte Şeyh Seyyid(!) Osman Mürteza hakkında

   Avrupa’da kendi kendine dergah kurup milleti sömüren, insanları kendine bağlayıp şeyhlik satan Osman Mürteza adlı şahıs deşifre olunca Türkiye’de yüzyıllardır faaliyet gösterip kökü Resulüllah’a ulaşan hak cemaatlere saldırmaya başladı.

   Bir videosunda “Menzil, İsmailağa” diyerek isim verip bütün cemaatleri tekfir edip müşriklerle kıyas eden Osman Mürteza adlı şahıs Avrupa’da insanları özellikle Türkiye’deki diğer cemaat ve meşhur hocaefendilere karşı kışkırtması ile biliniyor.

   Daha Eüzü besmeleyi bile tecvitli okuyamayan, ilmi olmadığı her cümlesinden anlaşılan bu şahsa nasıl olur da itibar ederler anlamak zor.

   Her önüne gelen adama “şeyh, seyyid, sultan” deyip arkasından nasıl giderler anlamak imkansız.

   Ali Haydar Efendi hazretlerinin sözü ne kadar da doğru: “Caminin avlusuna eşek bağlasan “ben şeyhim” diye anırsa o bile mürid bulur kendine”

   Günümüzde durum farksızdır. 

   Nice cahiller şeyh diye ortaya çıkmış ve milletin imanıyla beraber dünyasını da çalmaktadır.

    Ne acı…

KADİRİLİK SAHİPSİZ OLUNCA KULLANIYORLAR

   Nakşibend yolunu kolay kolay kullanamıyorlar. Çünkü Allah’ın izniyle bu yolun sahipleri meydanı çakma, naylon sahte şeyhlere bırakmaz. 

   Kadirilık, Rufailik gibi mubarek yollar sahipsiz kaldığı için her önüne gelen isminin başına “seyyid” ekliyor, ben de seyyidim, soyun Resulülalh’a ulaşıyor deyip dergah açıp şeyhlik satıyor. Kadiriliğin nispet edildiği Abdülkadir Geylani hazretlerinin ismine binaen insanlar da aldanıyor.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ