Çarşaflılar rüzgarlı havada dışarı çıkmasınlar!

   Sonbahar ve kış aynı zamanda yağmur, kar ve rüzgar demektir. Rüzgar demek aynı zamanda tedbir demektir.

    Tesettürlü bayanların özellikle çarşaflı hanım kardeşlerimizin rüzgarlı havalarda yollara, çarşı pazara çıkmaması gerekiyor. Rüzgarlı havalarda giyilen çarşaf bir mana ifade etmiyor. Rahmet yerine zahmete dönüşüyor.

   Tesettür adına giyilen mantolar, tunikler vs. zaten bedene yapışıyor. Allah ne verdiyse kadına saklaması için hepsi meyanda. Çarşaf ise bu emri yerine getiren yegane örtü.

   Rüzgarlı havalarda pardesü ve diğerleri zaten yapışık olduğundan şekillerini koruyorlar. En fazla biraz daha yapışıyorlar bedene.

   Ancak çarşafı giyen bir kimse tesettürü hakkıyla yerine getirmek istediğinden dolayı giyiyor. Rüzgarlı havalarda ise çarşafın bedene yapışmasıyla diğerlerinden daha beter bir görüntü ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla tesettür emri tamamen ihlal edilmiş oluyor.

   Bu sebeple tesettürlü kardeşlerimize çok ama çok zaruri bir durum olmadıkça rüzgarlı havalarda dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Hatta bu, tavsiyeden öte bir rica olsun.

   Rüzgarlı havalarda dışarıya çıkmayın kardeşlerimiz, örtünüzün yapıştığı gibi ateş yapışır size. Aman dikkat edelim… Ne şeyhimiz, ne peygamberimiz ve ne de Rabbimiz razı olmuyor bu durumdan.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler