Müftülük, Müslümanların parası ile KİLİSE’nin borcunu ödüyor

   Dinler arası diyaloğun adını “kültürler arası” olarak değiştirip papazlarla toplanmaya devam ediyorlar. Ama nedense toplantıya katılanların çok büyük bir çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Ve aşağıda okuyacağınız üzere papazlara soru sorup cevap bile alıyorlar. Fakat konumuz şimdilik bu değil.

KİLİSENİN PARASINI MÜFTÜLÜK ÖDÜYOR

   Mersin’nde Latin İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Hanri Leylek Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) ile Özel Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Kültürlerarası Diyalog ve Önyargıların Giderilmesi’ panelinde kiliselerinin elektrik parasını müftülüğün ödediğini söyledi.

   Kilisenin elektriğini, suyunu her şeyini kendilerinin ödediğini vurgulayan Leylek, “bir kaç yıldan beri elektriği müftülük ödüyor. Kilisenin elektriğini ödüyor. Biz kendilerine faturayı yolluyoruz. Bir ibadethane olduğu için ibadethanenin elektrik gideri müftülük tarafından ödeniyor.” dedi.

MÜFTÜLÜK KİMİN PARASINI KİME VERİYOR?

 Şimdi çok iyi niyetle bakarsak Müftülük hıristiyanların gönlünü İslam’a meylettirmek için kilisenin elektrik parasını ödemiş diyebiliriz ancak papaz söylemese kimsenin haberi yok!

  Bir kaide vardır. Hayır ne için toplanmış ise o yolda kullanılmalıdır. Ama burada hayır için verilen paraların “hayırsızlığa” kullanıldığını görüyoruz.

   Akıllara gelen sorular şöyle:

-Müftü kilisenin elektrik parasını kendi maaşından mı karşılıyor?

-Müftülük, Müslümanlardan toplanan paralardan mı veriyor?

-Müslümanlar bu paraları Kur’an Kursu, cami için veya hayır olsun için vermiyorlar mı?

-Müftülük Müslümanların parasını hangi yetki ile kiliseye veriyor?

-Müftülük kiliseye verdiği bu parayı resmi olarak nasıl kayda geçiyor?

KİLİSENİN PARASINI DİYALOGCULAR ÜSTLENSİN!

   Eğer kilise zor durumdaysa misyonerlerin ağa babaları Avrupa ve Amerika yardım etsin veya onlarla oturup kalkmayı adet haline getiren diyalogcu hoşgörü elçileri üstlensin. Ne de olsa onlara göre bu kilise çok masum bir ibadethane! Bankalarından, okullarından para toplayıp kalkındırsınlar kiliseleri…

   Diyalogcular bu bahtiyarlığı(!) neden müftülüğe bırakıyor ki? Bankalarından ortak kilise hesabı açsınlar, kermesler düzenlesinler… Kiliseleri elektriksiz bırakmanın manası nedir, hiç o derin hoşgörülerine ve diyalogculuklarına yakışıyor mu?(!)

   Oturup çay içmesini biliyorsunuz, dertlerini dinliyor ve çözümler üretiyorsunuz da bir elektrik parasını mı esirgiyorsunuz yoldaşlarınızdan! Hiç yakıştı mı size! Papaz bu sözleri sarfederken hiç vicdanınız sızlamadı mı? Kiliseler, papazlar baş tacınız değil mi? İslam ümmeti ile oturmadığınız, buluşmadığınız kadar onlarla oturup kalkmıyor musunuz? Demediniz mi “vah vah… kardeşlerimizin ne sıkıntıları varmış da haberimiz yokmuş, neden bize gelmediniz, biz hallederdik” diye…

MÜFTÜLÜK VEBALE GİRİYOR!

   Müftülük Müslümanların parasını kendi rızaları olmayacak bir yere ya da parayı toplandığı niyetin dışında kullandığı için vebale girmektedir. Bunu hiç kimse söyleyemez ama biz uyarmış olalım!

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ