Mahmud Efendi Hazretlerinin yıllarca haykırdığı gerçek

   Efendi Hazretlerimizin ömrünü adadığı Kur’an Kurslarından birinin Rize’de ki temel atma töreni. Törene yaklaşık 40 bin kişi katılıyor. Efendi Hazretlerimizin gazetenin “Müslümanların tek yumruk olma zamanı geldi” başlığının altına yansıyan sözleri ise yıllarca haykırdığı bir gerçek:
   “Bu gün başımıza gelen belalar, kafirlere yahudilere itaat etmekten ileri geliyor. Kafirleri bırakalım, Müslüman kardeşlerimize dönelim. Biz adam olursak herkes bizi dinleyecektir.”
   Evet gerek siyasilerimiz, gerek toplum olarak biz Müslümanlar bu sözü en başından itibaren dinleseydik herşey çok daha farklı olurdu…
   Ama maalesef özellikle İsrail ile dostluğun Amerika ile müttefikliğin geliştirilmesi yönünde çok çabalandı.. Eğer aynı gayretle İslam birliği kurulmaya çalışılsaydı önünde Allah’ın izniyle hiçbir engel duramazdı.
   Bundan sonra “zararın neresinden dönülürse kârdır” düsturuyla hareket edelim ve milletçe, devletçe özümüze dönelim… Plan ve projelerimizi İslam alemi ile birlikte yapalım. Onlarla ortak tatbikatlar yapalım. Onlar ile pazar hacmimizi geliştirelim. Ortadoğu’yla bizi sorunlu hale getirip kendileri o pazara mal satıyorlar. Bunu engelleyelim.
   Yine Efendi Hazretlerimizin bir sözü ile bitirelim: “Uyanalım, uyanalım! Hakk’ın kapısına dayanalım”
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ