Fener Patriği panikledi: Ayasofya kilise olsun

   Müslümanların Ayasofya Camiini tekrar cami olarak ibadete açılması yönündeki yoğun talepleri Fener Rum Patriği Bartholomeos’u endişelendirdi. Utanmadan Ayasofya’nın kilise olmasını istedi. İşte o Haber:
14 ORTODOKS Kilisesi‘nin Patrik ve Başpiskoposları, dün, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un daveti üzerineİstanbul’da bir araya geldi. Toplantı, Bartholomeos’un yönettiği ayinle başladı.
‘KUTSAL DEĞERİMİZ’ 
Patrik Bartholomeos, Aya Yorgi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Kilisesi‘nde gerçekleştirilen ayin sonrası cemaate bir konuşma yaptı. Ayasofya’nın camiye çevrileceği iddialarına değindi ve Ayasofya ibadete açılacaksa, kuruluş amacına hizmet ederek açılması gerektiğini söyledi. “Ayasofya’nın Tanrı’nın ibadetine açılması söz konusu ise mutlak surette Hıristiyan inancının ibadetine açılması gereklidir, zira kuruluş amacı, kilise olarak hizmet vermektir. Ayasofya’ya sahip çıkmaktayız, Ortodoks ve Helen dünyası olarak da bizim en kutsal değerlerimizdendir” dedi.

TEK VÜCUT OLURUZ

İstanbul’u ziyaret eden turistlerin başta Ayasofya olmak üzere birçok önemli yeri ve anıtı gezmek fırsatını bulduklarını hatırlatan Patrik Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak son dönemde Türk kamuoyunun bir kesiminde Ayasofya’nın camiye çevrilmesi yönünde bir meyil gözlemleniyor. Kilise olarak biz buna karşı durmaktayız. Bizimle beraber böyle bir olasılık karşısında tüm Hıristiyan dünyası mezhep farkı tanımaksızın tek vücut olup tepkisini ortaya koyacaktır…”
9 MART’TA BİTECEK 
Öte yandan Aya Yorgi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Kilisesi
‘nde başlayan ve 9 Mart’a kadar sürecek toplantının ana teması, Panortodoks Konsili’nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanması olacak.Buluşmada, Ortadoğu’daki Hristiyan toplumların yaşadığı sorunlar tek tek ele alınıp değerlendirilecek. Bu konuda neler yapılabileceği tartışılacak. Zirve, 9 Mart’ta, Ortodoksluk Bayramı kapsamında tüm ruhani liderlerin katılacağı ayinle sona erecek.
KAYNAK: TAKVİM

PAYLAŞ