Cübbeli Hoca'nın cemaati ihvanlar.net takipçisi çıktı

   Bildiğiniz gibi çok anlamsız bir şekilde,  beklenmedik bir dönemde Cübbeli Hoca sitemize ağır ithamlarda bulundu. Bu nedenle bu yazı, sitemizde göreceğiniz son Cübbeli hoca haberidir.
   Sohbetteki ince ayrıntıya geçmeden önce dikkati çeken bir hususu paylaşmak istedik. Cübbeli Hoca sitemizin ismini vermek isteyince (net mi com mu diye sorunca) cemaat düzeltiyor ve ihvanlar.net diyor. Cübbeli Hoca’nın sohbetine gelenlerin de sitemizi takip ettiği anlaşılıyor. İşte o ilginç anlar:

   ”Muhakkak öyle kimseler ki iman edenler arasında çirkinşeylerin yayılmasını seviyorlar. O kimseler için dünyada ve ahirette pek acıklı bir azap vardır. Allah bilir siz bilmezsiniz.” (Nur suresi:19)  İnsanoğlu başkalarının ayıpları yayılsın, kusurları bilinsin, insanlar onun ayıplarını bilsinler de ondan soğsunlar, bana ısınsınlar, herkesin yanında ben değerli olayım diye düşünür. Mevla Teala böylelere; bir kimsenin ayıplarını başkalarına duyurmak şöyle dursun, fena bir sözün dağıtılmasına kalben bir sevgi duyulsa, onlar için dünya ve ahirette pek elim bir azabın olacağını haber veriyor. (Mahmud Efendi Hazretleri, Sohbetler, Cilt 1, sohbet 13)
   İşte tasavvuf ahlakı budur… Yani karşınızdaki kişi bir başkasına şerefsiz diyorsa gülerken iyi düşünün…
   Dün Cübbeli Hoca’nın Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımla noktayı koyalım. Sitemize yapılan ağır ithamlardan sonra yayınlandı bu sözler. Bir çelişki var mı yok mu size bırakıyoruz….

PAYLAŞ
Etiketler